Yedişehitler Parkı Yenileniyor

10 Haziran 2017 10:46

Isparta Belediyesi şehir genelinde bir yandan yeni parklar oluştururken, diğer taraftan da mevcut pakların yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Isparta Belediyesi son olarak Yedişehitler Parkının yenilemesi çalışmalarını başlattı. Cuma Pazarı karşısında 2500 metrekarelik alanda bulunan Yedişehitler Parkına çocuk oyun alanları, gül bahçeleri, oturma gurupları, yürüyüş yolları yapılacak. Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, geçmişte bu parkların işgaliye karşılığında verildiğini, kendilerinin bu uygulamayı kaldırdıklarını ve parkların halka açık hale getirildiğini söylerken, “Yedişehitler Parkımızı daha kullanışlı, daha modern bir hale getiriyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yedişehitler Parkında yeniden restore çalışmaları başlattıklarını söyledi. Başkan Günaydın, şehirdeki çok sayıda parkın geçmişte özel şahıslara işgaliye karşılığında verildiğini hatırlatarak, “Parklarımız gecekonduya dönmüştü. Bu parklardaki işletmeciler çıkarılıyor ve parklar yeniden restore edilerek halkımızın kullanımına sunuluyor. İşgaliye olayını parklarda kaldırıyoruz. Yedişehitler ile Bahçelievler Mahallelerinin arasında bulunan bu  Yedişehitler Parkımız da tamamlandıktan sonra bir rozet olacak.  Peyzajıyla, oturma alanları, yürüyüş yolları ile bu parkımızın tamamını halkımız kullanacak” dedi.

Parkların işgaliye ile verilmesine karşı olduklarını aynı şekilde bunun müfettişler tarafından da aktarıldığını kaydeden Başkan Günaydın, “Modern, kullanışlı bir park haline getireceğimiz Yedişehitler Parkımızın halkımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim” görüşlerinde bulundu.

Yedişehitler Mahallesi Muhtarı Alper Yıldırım da, mahallelerine modern, kullanışlı ve halka açık bir parkın kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Yıldırım, “Yedişehitler Parkımız yenileniyor. Halkımız bu parkta oturup güzel vakit geçirebilecek, yine çocuklarımız gönüllerince eğlenebilecek” dedi. Yıldırım, mahallelerinde altyapı ve asfalt çalışmalarına da başlanılacağını söylerken “Gerek parkımızın yenilenmesi, gerekse altyapı ve asfalt çalışmalarından dolayı başkanımıza, şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.  

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...