Saadet Partisi’nden “Geleneksel Gençlik Sahurları“ Programı

9 Haziran 2017 15:33

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezinin tüm Türkiye’de düzenlemiş olduğu “Bölgesel İl Başkanları Toplantısı”nda Isparta, 2. Bölge Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya 9 ilden katılan Gençlik Başkanları, toplantının ardından iftar programına geçtiler.Çeşitli aktivitelerin sonrasında Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz’ün de katıldığı Geleneksel Gençlik Sahurları programına geçildi. Öğretmenevinde düzenlenen programa gençlerin ilgisi yoğundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının genç temsilcilerinin de bulunduğu program, ilk olarak Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından açılış ve selamlama konuşmalarını Gençlik Kolları Isparta İl Başkanı Yusuf İslam Kaya icra etti. Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gençay’da söz alarak programa ilgi gösteren tüm gençlere teşekkür etti. Sonrasında ise, Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Salih Akyüz kürsüye geçti. Katılımdan memnun olan Akyüz, gündem konuşmasını icra etti.

Konuşmasına Ramazan ayındaki geçmişten günümüze kadar yaşanmış olan tarihi hadiselerden, önemli mücadelelerden bahsederek başlayan Salih Akyüz, Saadet Partili gençlere şu şekilde hitap etti; “İnsan, eşref-i mahlukat olarak yaratılmıştır. Kainatta insan dışında eşya, nebat ve hayvan da vardır. İnsanı diğerlerinden ayıran en temel meziyet, düşünebilme yetisidir. Elbette ki insanı diğer varlıklardan farklı kılan düşünme yetisinin, bir de faturası vardır. Eğer bu faturaya göğüs geremezseniz, bu meziyetin insana vermiş olduğu şerefi idrak etmeniz çok mümkün olmaz. Şöyle ki; yakın tarihimizde baktığımız zaman bir dönem, Silahlı Kuvvetlerimizde bir dalgalanma, bir tasfiye süreci olduğunda siz bütün olayları düşündüğünüz gibi bunu da düşündünüz ve tasfiye edilenlerin,  genel özelliklerine baktığımızda aklımız bizi yanıltmıyorsa hepsinin ortak özelliği Amerikan karşıtı olmalarıdır diye belirttiniz. Kardeşim sen de düşün, sen de bunu gözlemleyeceksiniz dediniz, az önce de bahsettiğim gibi akıl nimetini kullanmanın elbette bir faturası olacaktır. Siz, bu faturayı Ergenekoncu yaftasını yiyerek sırtlanmış oldunuz. Siz, hemen yanı başınızda İslam ülkelerindeki kardeşlerimiz katledilirken buna sessiz kalamayız dediniz, barıştırma yolunu seçtiniz, şüphesiz esedçi faturasını göğüslemek yine sizlere düştü. Son süreç olarak, referandum döneminde insanlara bir düşünün dediniz. Bu referandum maddeleri bize ne getirecek ne götürecek, artısı eksisi ne olacak bir düşünelim dediniz, o zaman da hain, bölücü faturasını şerefinizle taşıdınız. Ama artık insanımız, yıllardır söylediğimiz düşünün mesajına kulak verdi. İnsanımız düşünmeye başladı, kibir kulelerinde oturanlar tir tir titremeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır diline pelesenk olmuş bir şiirin sözlerine atıfta bulunarak sözlerime devam etmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanım, bu şarkı burada bitti. Yıllardır insanlara söylemiş olduğunuz bu şarkı burada bitti. İnsanımız, kendisine Saadet getirecek olan mükemmel bir düşünce iklimine girdi. Bu düşünce bizlere elbetteki her şeyi faturasıyla beraber fikredebilme meziyetini de getirmiş oldu” diyerek gündemle ilgili görüşlerini beyan etti. Konuşmasında kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajlarını da veren Genel Başkan Salih Akyüz , programı düzenleyen ve programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sahur Programının ardından konuşan Gençlik Kolları Isparta İl Başkanı Yusuf İslam Kaya: “4 senedir devam ettiğimiz ve gelenekselleştirdiğimiz gençlik sahurları programımız artık bizim için olmazsa olmaz programlarımızdan biri olmuştur.  Gençlerimizin de teveccühlerini görmek bizleri de mutlu etmektedir. Allah’ın izniyle gençlik sahurları programlarımız her sene daha da genişleyerek devam edecektir” dedi.

 

Bu haber 805 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...