SDÜ – Oxford Yayınevi İşbirliği

7 Ocak 2013 00:29

2011- 2012 Eğitim Öğretim Yılında, standart dil öğrenimi ve öğretiminde kullanılan “Birey Merkezli” bir model olan “Avrupa Dil Portfolyosu”na dayalı eğitim uygulamalarını hayata geçiren SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO), derslerin daha verimli hale getirilmesi ve eğitim kalitesinin arttırılması çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Konseyi tarafından Türkiye’de ilk kez akredite edilen bir devlet üniversitesi olan Süleyman Demirel Üniversitesi ve Oxford Yayınevi işbirliğiyle, Merkezi Derslikler bünyesinde görsel ve işitsel teknolojilerle donatılan bir “Akıllı Sınıf” açıldı.

 Açılışa SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, YDYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Şekerci, Oxford Yayınevi Orta Doğu, Orta Asya ve Türkiye Bölge Müdürü Kenan Barut, Isparta Temsilcisi Oktay Başyiğit, Antalya- İzmir Bölge Sorumlusu Atınç Yılmaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Avrupa Dil Portfolyosuna uygun Oxford Yayınevi eğitim materyalinin kullanılacağı “Akıllı Sınıf”ın açılış töreninde konuşan SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Şekerci, yürütülen modelin dinleme, üretimsel konuşma, karşılıklı konuşma, okuduğunu anlama ve yazma şeklinde bölümlere ayrıldığını belirtti.

 Akredite olmuş dil pasaportunu kullanan öğrencilerin Avrupa Konseyi'ne üye herhangi bir ülkeye gittiğinde bu belgeyi kolaylıkla kullanabileceğine değinen Şekerci, "Dil pasaportu sahiplerine vize işlemleri, vatandaşlık ve Avrupa Birliği'nde eğitim için başvurularda öncelik gibi ayrıcalıklar da tanıyor.”dedi.

 Oxford Yayınevinin çalışmaları hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Kenan Barut da yayınevinin faaliyet gösterdiği ülkelerde, stratejik ortaklıklar sağlandığını belirterek yeni açılan akıllı sınıfta verilecek kaliteli eğitimin diğer üniversiteler için örnek oluşturacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Konuşmasına "SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Türkiye'nin dil pasaportu eğitim programını akredite ettiren tek kamu üniversitesidir." diyerek başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise girişimci, yenilikçi ve kaliteli eğitime önem veren üniversite misyonunu benimseyen SDÜ’nün, sadece şehrine, bölgesine ve Türkiye’ye hizmet etmekle kalmayıp dünyaya da model olacak çalışmalar yürütmeyi ve dünya üniversiteleri arasında ilk 200 içerisinde yer almayı hedeflediğini söyledi. SDÜ’nün küresel çapta marka olması için projeler üretmeye devam edeceklerini ifade eden İbicioğlu, SDÜ’nün başarılarında emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür etti.

 "Akıllı Sınıf" açılış töreni, Yrd. Doç. Dr. Ömer Şekerci'nin Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız'a "Dil Pasaportu"nu takdim etmesinin ardından verilen kokteyle sona erdi.

Bu haber 1002 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...