“Diyanet İşleri Başkanlığımız, Ülkemizin ve İslam Aleminin göz bebeği kurumlardan biridir”

7 Haziran 2017 18:33

Isparta Gönüllü Kültür Teşekküllerinin oluşturduğu Gül Platformu tarafından yapılan basın toplantısında konuşan Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Tertip Komitesi Başkanı ve Emekli Müftü Halil İbrahim Ertuç, şunları söyledi; “Mübarek Ramazan Ayının bütün rahmeti ve bereketiyle dünyamızı sardığı şu günlerde, ülkemizin ve İslam aleminin göz bebeği kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Saygıdeğer Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bazı kişi ve kesimlere hedef alınarak insafsız, izansız, mesnetsiz ve de manasız bir şekilde eleştiri sınırlarını da aşarak hakarete varan saldırılara maruz bırakılmaktadır.

Devletimizin ve milletimizin varlığının ve birliğinin iç ve dış düşmanlarca hedef alındığı bir zamanda, halkımızın dini duygularının yoğunlaştığı mübarek bir ayda, yaptığı çalışmalar ve verdiği hizmetlerle yurt içinde milletimizin, yurt dışında ise Dünya Müslümanlarının sevgi, saygı ve takdirini kazanmış olan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Saygıdeğer Başkanına yapılan saldırılar zamanlaması açısından da oldukça manidardır. 15 Temmuz gecesi milletine devletine sahip çıkan, ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bu ülkenin semalarında yankılanmasını sağlayan, darbeci hainler karşısında dimdik duran başkan ve başkanlığımızın bunları hak etmediğini düşünüyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyeceklerdir. Bu ülkeye paralel devlet yapılanması ne kadar zarar vermişse oluşturulmaya çalışılan paralel diyanetler de bu ülkeye, o kadar zarar verecektir.

Uzun bir dönemdir Diyanetin üst yönetiminde söz sahibi olan ve ortaya koyduğu vizyonla gözle görülür bir tutum değişikliğine imza atan Sayın Başkanımız ve onun icraatlarının bazı kesimler nezdinde derin bir rahatsızlık yarattığı anlaşılmaktadır.

Bu süreçte Diyanet; artık sadece din hizmetlerini yürütmekte olan görevlilerin özlük haklarını düzenleyeni onları sevk ve idare eden, bunun için gerekli altyapıyı oluşturan bir kurum olmaktan çıkmış; bünyesinde barındırdığı görevlileri, önderlik üstlenmelerini sağlamak, toplumu yönlendirmelerine yardımcı olmak üzere bidat ve hurafelerden arındırılmış sahih dini bilgilerle eğitmeye, bilinçlendirmeye çalışan bir teşkilata dönüşmüş bulunmaktadır.

Aynı şekilde yurt içinde Aile ve Dini Rehberlik Büroları, Ceza evleri, Gençlik Faaliyetleri gibi birçok projelerle önemli bir dönüşüme imza attığı gibi yurt dışına yönelik faaliyetlerde de önemli bir aşama kat etmiş bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğunun dağılmasının ardından İslam dünyasıyla ilişkileri iyice zayıflamış olan ülkemiz, bu ülke ve topluluklarla yeniden bir bağ tesis etmeye çalışmaktadır. Suriye, Irak ve diğer İslam coğrafyalarında yaşanan terör ve vahşete yönelik açıklamalarıyla sorunun giderilmesine katkı sunmaya, ümmetin birlik ve beraberliğini sağlamaya, kardeşlik duygularını pekiştirmeye çalışmaktadır. Dünya genelinde 102 ülkeyle işbirliği yaptığı bilinmektedir. İslam coğrafyalarının kor olup yandığı, İslam ve insanlık aleminin ise bir çok sorun karşısında sessiz, kör ve aciz kaldığı bir dönemde Müslüman kimliğini yeniden vahiyle inşa etme gayretinde olan Başkanımıza ve Başkanlığımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Devletimize ve milletimize ciddi bedeller ödeten paralel bir yapının ardından, devletin anayasal kurumlarından rol çalarak yeni paralel yapılanmalara aziz milletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız buna asla izin vermeyecektir” dedi.

 

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...