Sütçüler’e Küçük Sanayi Sitesi kuruluyor

5 Haziran 2017 16:57

Sütçüler’in ilçe olduğu günden bu yana eksikliği hissedilen sanayi sitesi projesi hayata geçirildi. Bu doğrultuda 12 dükkânlı küçük bir sanayi sitesi kurma çalışmaları başlatıldı. İlçe Belediye Başkanı Mustafa Üstün, “Sanayisi olmayan bir ilçe kabul edilemez” dedi.

 76 yıl önce ilçe olan Sütçüler’de bugüne kadar sanayi sitesi kurulmadığını söyleyen Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, bu doğrultuda 12 dükkânlı küçük ölçekli bir sanayi sitesi kurduklarını söyledi.

“1938 yılında ilçemiz ilçe olmuş ama o günden bu güne kadar bir girişimde bulunulmamış tabi sanayisi olmayan bir ilçeyi ben ilçe olarak kabul etmem onun için hemen bir çalışmaya başladık ve önce bir arsa oluşturduk, daha sonra buraya 10-12 dükkânlı küçük ölçekli bir sanayi yapmayı hedefledik ve işe başladık, inşallah kısa bir süre zarfında da burayı tamamlayacağız.”

İlçedeki tamir ve mermer atölyesi olan işletmecilerin küçük sanayi sitesine taşınacağını dile getiren Sütçüler Belediye Başkanı Üstün, yaklaşık 3 ayrı içerisinde dükkânların hizmete gireceğini söyledi.

Tabi ilçemizde tamirhanesi olan arkadaşlarımız var, mermer atölyesi olan arkadaşlarımız var, yağlama yıkama yeri açacak insanımız var bizden dükkân iş yeri istiyor veremiyorduk inşallah bu sıkıntıları çözmüş olacağız.

Burası iki etaplı olacak, ilk etapta 6 dükkânı hemen yapacağız, ikinci etap onu da en kısa zamanda 6 dükkan daha yapacağız aşağı yukarı 3 ay içinde tamamlamış olacağız.  

 

Bu haber 977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...