Modern, görkemli bina okuyucuyu artırdı

4 Ocak 2013 19:30

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’da modern ve dinamik bir kütüphanenin kurulmasının ardından okuma oranının arttığına dikkat çekti. Kılıç, 2012 yılının sadece 10 ayında 11 bin kişi tarafından 57 bin kitabın kütüphaneden alındığını belirtti.

İller bazında kitap okuma oranında listenin en gerilerinde yer alan Isparta şeytanın bacağını kırarak, Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, yeni hizmet binasının hizmete açılmasıyla birlikte içinde bulunan kütüphanenin de daha modern ve dinamik yapıya kavuştuğunu ifade ederek okuma oranının artmasını bu sebebe bağladı. 2012 yılında sadece 10 ayın verilerine göre Isparta’da 11 bin üye kütüphaneye gelerek 57 bin kitap aldı. Bununla birlikte üye olmayıp da kütüphanede araştırma yapan ya da ziyaret edenlerin sayısı ise bu rakamın iki katına ulaşmış durumda.

OKUYUCULARIMIZIN İSTEKLERİNE CEVAP VERİR OLDUK

Isparta’da özellikle kütüphane okuyucularının talep ve istekleri doğrultusunda yazarları, şairleri çağırarak burada imza günleri, kitap tanıtım günleri ve konferanslar gerçekleştirmek istediklerini belirten Kılıç, şunları söyledi: “2012 yılı içerisinde şu anda son yıllarda 850 bin kitabı basılan ve okuyucular tarafından çok bilinen Sinan Yağmur’u getirdik. Bunun yanı sıra Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Yılmaz hocamızı da getirerek burada okuyucularımızla buluşturduk. Bu çalışmalar devam edecek. İl Müdürlüğümüzün 1. katında çocuk ve gençlik kütüphanesi de bulunmakta. 2. ve 3. katlarda ise halk kütüphanesi bulunmaktadır. 20 Şubat 2012 tarihinde çocuk ve halk kütüphanesi hizmetlerini vermeye başladı ve 31 Aralık 2012 sonuna kadar 10 ay içerisinde yaklaşık 11 bin kişi kütüphanemize üye olmuşlardır. Kendilerine okuyucu kimlik kartı vererek üye yaptığımız bu 11 bin kişi 57 bin kitabı alarak kütüphanemizden yararlanmışlardır.

BAKANLIK BU KONUDAN MEMNUNİYET DUYDU

Bu rakamlar 25 – 26 Aralık 2012 tarihinde Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü sayın Prof. Dr. Onur Bilge Kula da ilimizi ziyaretinde gördüler ki gerçekten Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, hatta onlardan daha iyi modern bir kütüphanenin ilimize kazandırılmış olmasından memnuniyet duydukları gibi, 10 ay gibi kısa bir zaman zarfı içerisinde Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar doğrultusunda 11 bin okuyucuyu üye yaparak 57 bin kitaptan yararlanmaları konusunda Türkiye istatistiklerinin çok çok üzerinde olduğumuz ve bu konuda Isparta’da örnek bir çalışma yaptığımızdan dolayı kendileri bizlere memnuniyetlerini ifade ettiler.

BU YILKİ HEDEFİMİZ 20 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMAK

Isparta bir eğitim şehri, kültür şehri, turizm şehri, üniversite şehri olması dolayısıyla gerçekten 11 bin okuyucunun ilimiz kütüphanesine üye olmaları, burayı bir yuva olarak görüp de gelip yararlanmaları bizleri de mutlu etmiş bulunmaktadır. Isparta bir kez daha göstermiştir ki; bilgiye, kitaba, okumaya, eğitime büyük önem vermektedir. Biz, bu okuyucu kitlesine daha büyük hizmetler vermek amacıyla üye sayımızı inşallah 15 – 20 bin’lere çıkartmak, okuyucularımız arasında gönüllülerden oluşturacağımız bir kitap kulübü, edebiyat kulübü, tarih kulübü, sinema kulübü, şehir kulübü, belgesel kulübü gibi kulüpler oluşturarak müdürlüğümüzün bünyesinde birçok etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu etkinlikler; kitap tanıtım günleri, imza günleri, şiir günleri, sinema günleri, yarışmalar, piyes günleri, etkinler, kitap fuarları gerçekleştirerek okuyucularımız ile yazarlarımızı buluşturup bir dizi konferanslar düzenlemek istiyoruz.”

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...