Şehir Hastanesinde Çocuk Hastalara özel ilgi

24 Mayıs 2017 18:04

Isparta Şehir Hastanesinde, çocukların ameliyat korkusunun önüne geçebilmek için ameliyathane sedyesi yerine akülü araba modeline geçildi. Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, bu sayede çocukların ameliyat korkusunu yenip güle oynaya ameliyata gitmelerini sağladıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak dün saat 10.00’da bir basın toplantısı düzenleyen Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, bu projeyle çocukların ameliyat korkusuna son vereceklerini söyledi. Başhekim Kadir Gökhan Saçkan; “Bilindiği gibi, bırakın çocukları biz büyükler bile ameliyathaneye gidenden ister – istemez tedirgin oluyoruz. Ama biz bu konuda çocuklarımız için çok güzel bir proje ortaya koyuyoruz. Çocukların ameliyat korkusunun önüne geçebilmek için ameliyathane sedyesi yerine akülü araba modeline geçtik. Bu sayede çocukların ameliyat korkusunu yenip güle oynaya ameliyata gitmelerini sağlıyoruz.

Bugün itibariyle başlatmış olduğumuz projemiz çerçevesinde Hastanemiz Çocuk Servisindeki çocuklarımız Özer ve İdil ameliyathaneye akülü arabalarla giderek projeyi ilk başlatan çocuklar olacaklardır. Biz çocuklarımızın ameliyat korkularını yenmeleri için bir uygulama başlatıyoruz. Çocuklarımız artık sedyelerde değil, akülü araçlarla daha keyifli bir şekilde ameliyatlarına girecekler. Şehir Hastanelerindeki vizyonumuz; hastaların ve ailelerin yüzünü güldürmektir. Bu gayemize de bu şekilde ulaşmış oluyoruz. Kızımız İdil için kırmızı bir arabayı tercih ettik. Özer için de mavi bir aracı tercih ettik. Çocuklarımız çok mutlular. Onlar çok mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Isparta Şehir Hastanesinde KBB çocuk cerrahisi gibi servislerimizde ameliyata giden yolculuklar daha keyifli olacak” dedi.

Toplantıda daha sonra uygulamaya geçildi ve Hastanenin Servisinden akülü araçlarla ameliyathaneye sünnet için giden çocuklardan 6 yaşındaki Özer Yusuf Gül de, uygulama ile ilgili duygularını şöyle açıkladı; “İsmim Özer, 6 yaşındayım. Erkekliğe ilk adımımı atacağım. Sünnet olmaya akülü araba ile gidiyorum ve bundan dolayı çok mutluyum. Arabayı sürmek çok eğlenceli. Kendi odamdan ameliyathaneye kadar araba ile gideceğim. Gittiğim yerde beni güler yüzlü insanlar karşılayacak ve ameliyat olacağım. Bizlere bu imkanı sağladıkları için hastanedeki tüm görevlilere teşekkür ederim. Büyüyünce ben de doktor olacağım. Doktor olduktan sonra, sünnet için gelen çocuklar da benim gibi akülü araba ile ameliyathaneye gitmesini için çalışacağım. Araba ile hastane içinde tur attık. Doktorlar bizlerin eğlenmesi için ellerinden ne geldiyse yaptılar.

Ameliyathaneye fıtık ameliyatı için giden çocuklardan İdil Ç. da duygularını şöyle anlattı; “İsmim İdil, 6 yaşındayım. Bugün ben de ameliyat olacağım. Ameliyata bu şekilde girmek çok eğlenceli bir şey. Ameliyat dendiği zaman korkutucu geldi ama bu görüntüyü gördükten sonra bütün fikirlerim değişti. Hastaneye geldiğim zaman ilk kez böyle bir olayla karşılaştım. Ben de büyüyünce doktor olacağım ve benim gibi hastaneye gelen çocukların benim gibi ameliyat olmasını sağlayacağım. Bizlere bu imkanı sağladıkları için teşekkür ederim.

Hastanede başlatılan bu uygulamaya tam not veren hasta yakınları ise, çocukların korkmadan ameliyata girmelerini sağlayan sistemi düşünüp gerçekleştirenlere teşekkür ettiler.

Bu haber 878 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...