Yaşlı ve engelli hastalar için akülü araçlar hizmet veriyor

24 Mayıs 2017 18:03

Isparta Şehir Hastanesinde yaşlı ve engelli hastaların hastane içi ulaşımlarını görevli personellerin kullanacağı özel araçlarla gerçekleştireceği 2 akülü araç hizmete girdi.

Söz konusu uygulama ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Kalp ve Damar Cerrahisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan; “Alınan akülü araçlar Isparta’da yaşayan ve bir başkasının yardımına ihtiyaç duyan yaşlı hasta veya engellilerimizin hastanemiz içinde sağlık hizmetlerine ulaşımlarını kolaylaştırmak, hizmet kalitesinin artırmak, sağlık hizmetleri sunumunda model oluşturmak, engellilere ve yaşlılara sunulacak hizmetler konusunda farkındalık oluşturmaktır. İki adet engelli ve yaşlı aracı alınıp, kullanacak personelimize gerekli eğitimler verilmiştir” dedi.

Başhekim Saçkan, Şehir Hastanesinde günlük ortalama 3 bin 500 hastaya ayakta sağlık hizmeti verildiğini de belirterek; “Hedef ve öncelikleri hastanemize gelen yaşlı veya engelli hastaların toplumun diğer fertleri ile aynı imkanlar çerçevesinde sağlık hizmetlerine ulaşımları sağlanarak yapılacak pozitif ayrımcılık, toplumda kamu hizmetlerine ulaşımda sınıf ayrımı olmaksızın herkesin eşit olmasının sağlanması, dezavantajlı grupların kendileriyle ve toplumla barışık olarak sosyal hayata katılımlarını artırmada önemli rol oynamaktadır. Bu vesileyle Hastanemize alınan araçlarımız tüm Isparta halkımıza ve Isparta çevresindeki illerden gelen yaşlı ve engelli hastalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...