Güneykent Gül Festivali Büyük ilgi gördü

23 Mayıs 2017 18:12

Dünya gülçiçeği üretiminde lider konumda olan Isparta’da gül hasatı turizm sektörüne dönüştü. Gül turları, Gönen ilçesine bağlı önemli bir gül üretim noktası olan Güneykent beldesinde düzenlenen Gül Festivali ile birleşince binlerce kişi beldeye geldi.

Gül turizmi kapsamında iki ay süren hasat zamanında, Güneykent’e yurtdışı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere ilk olarak gül bahçelerinde gül toplatılıyor. Ziyaretçiler, Gülbirlik’e ait 1950’li yıllarda inşa edilen ve 1870’li yıllarda bir gemiden sökülerek montajlanan buhar makinesinin bulunduğu müzeyi geziyor. Ardından modern fabrikada gül havuzunda fotoğraf çektiriyor.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, hasat sezonunun başladığını söyledi. Gül çiçeği sezonu kapsamında Güneykent Belediye Başkanlığı tarafından Gül Festivali düzenlendiğini kaydeden Çelik, festivallerin bir bölgede yetişen özel ürünlerin tanıtım konusunda büyük katkı sağladığını açıkladı.

Çelik, yurt içi ve yurtdışından sadece festial kapsamında bu üç günlük süre içinde 20 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.

 

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...