Dr. Özgür Bolat SDÜ’ye Konuk Oldu

23 Mayıs 2017 18:11

“Beni Ödülle Cezalandırma” adlı kitabın yazarı, Dr. Özgür Bolat, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

İnsan Kaynakları, İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer ve Girişimcilik Topluluğunca düzenlenen “Beni Ödülle Cezalandırma” konulu söyleşi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Pınar Göktaş, “Süleyman Demirel Üniversitesi olarak vizyonumuz ve misyonumuz gereği öğrencilerimizi emin adımlarla geleceğe hazırlamak için çalışmalar sürdürmekteyiz. Bu bağlamda eğitime, öğrenmeye, öğretmeye farklı bir bakış açısıyla insana dair tespitleri ve ezber bozan yaklaşımları ile Dr. Özgür Bolat'ı sizlerle buluşturmaktan onur duyuyoruz.” dedi.

“Mutlu ve başarılı bir insan nasıl yetiştirilir?” sorusundan yola çıkarak oluşturduğu başarı ve mutluluk modelini anlatan Dr. Özgür Bolat “Mutluluk ne zaman gelir?”, “Başarı, mutluluk getirir mi?”, “Ödül neden zararlıdır?”, “Ödül vermek yerine ne yapılmalıdır?” sorularının yanıtlarını katılımcılarla paylaştı.

Kişilik, ilişkiler, değerler ve prensiplerin iç kaynaklı motivasyonlar; başarı, statü, para ve mevkiinin ise dış kaynaklı motivasyonlar olduğunu söyleyen Bolat,  “Dış kaynaklı insanlarda para, başarı, statü, mevki amaçken iç kaynaklı insanlarda bunlar getirilerdir. Dış kaynaklı insanlar sürekli kendilerini ispatlama çabasındadır. İç kaynaklı insanlar kendilerini zaten değerli ve eşsiz görürler. İç kaynaklı biri en iyi olayım derdi gütmez. Dış kaynaklı insanların hayatını korku, iç kaynaklı insanların hayatını ise sevgi yönetir.” dedi.

Sevgi bulamayan insanların başkalarından ilgi, ün, biat ve saygı beklediklerini ifade eden Bolat “Sevgiye en çok ihtiyaç duyan insanlar, kendilerine sevgi verilince almazlar. Çünkü kendilerini sevgiye layık olmayan değersiz biri olarak görürler ve birinin onlara sevgi verebileceğine inanmazlar.” diye konuştu.

Bir anne veya babanın, çocuğunu kendi bireylik ve olgunluk seviyesinden yükseğe taşıyamayacağını belirten Bolat şunları kaydetti: “Özgüven, ortam ve durumlar tarafından belirlenen bir şey değildir. Özgüvenin temelinde ‘değerli olma’ duygusu vardır. Bunu kazandıran da ailenin çocukla kurduğu ilişkidir. Bunun yanı sıra sadece birey olan bir kişi, birey olan bir çocuk yetiştirir. Onun için aslında çocuk yetiştirmenin temel şartı, kendini yetiştirmektir.”

Etkinlik öncesinde de toplam 8 modülden oluşacak bir eğitim olan "Yöneticinin Eğitim Seminerleri" adı altında Dr. Özgür Bolat tarafından Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü müdürleri ve kalite komisyon başkanlarına yönelik "Eğitim Liderliği" konulu bir konferans verildi.

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...