“Çevre illerden de hasta almak hedefindeyiz”

17 Mayıs 2017 14:55

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Yavuz ve Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan dün İl Genel Meclisi Üyeleri  ile Isparta köyleri ve Merkez Mahalle Muhtarlarını ağırladı. Yavuz ve Saçkan, Meclis üyeleri ile muhtarlara hastaneyi tanıttı.

Konu ile ilgili olarak dün saat 11.30’da Şehir Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Köy Muhtarları ve Merkez Mahalle Muhtarları katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Kadir Gökhan Saçkan; “Birinci olarak hastalarımıza mahcup olmayalım, ikinci olarak anne ve babamız başta olmak üzere bu görevlere gelmemize katkısı olan büyüklerimize mahcup olmamak ve Cenabı Allah’a mahcup olmamak için buradayız. Geldiğimiz ilk günden beri sayın genel sekreterimizin çok desteği oldu. İlk anjiyo ve ilk stent operasyonlarımızı yaptık. Bizim gayemiz sağlığı bir marka haline getirmek. Sadece Isparta değil, Isparta çevresinden de hasta almak hedefindeyiz. Bu bakımdan hepinizin desteği ve dualarına ihtiyacımız var” dedi.

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Yavuz; “Hastanemiz 755 yataklı, 300’ü  tek kişilik, 150’si 2 kişilik olmak tüm odalarda banyo, televizyon ve tuvalet var. Hastanemiz üst düzeyde konfora sahip. 165 uzman hekim, 20 pratisyen hekim ve 762 hemşire ile toplamda bin 230 çalışanla bu hizmeti vermekteyiz. Tek kişilik mahkum odalarımız, uyku laboratuvar odalarımız, 14 adet anne mahremiyetine önem veren tek kişilik doğum odalarımız var. 14 adet doğumdan sonra annelerimizi misafir edebileceğimiz anne otelimiz var. Birçok teknolojik imkanımız da bu hastanemizde mevcuttur. Başhekimimizin gelmesiyle aktif hale gelen anjiyo ünitemiz 2 tane, onkoloji servisimiz, 26 yataklı diyaliz ünitelerimiz var. Bunun yanında 167 poliklinikte hekimlerimizle hizmet vermekteyiz. Ayrıca 37 tane destek polikliniğimiz var. Şehir Hastaneleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalim dediği, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Külliye’ye gittiğimizde ‘aşkım’ dediği yerler. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok özel önem verdiği hizmetler. Biz sizlere ve vatandaşlarımıza hizmet için buradayız. Bir ev taşındığı zaman bile sorunlar olabiliyor. Hastanemiz yeni açıldığı için bir takım sorunlar olabilir. Ama bunlar her geçen gün azalıyor ve sorunsuz olarak hizmetlerimize devam edeceğiz.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ve milletvekilimizin önerileri oldu ama bunun ötesinde Sayın Cumhurbaşkanımız siz muhtarlarımızı her zaman çağırıyor biz de kendisini örnek olarak sizleri davet edelim dedik. Sayın cumhurbaşkanımızı her alanda olduğu gibi burada da örnek almayı görev bildik. Muhtarlarımıza müjde vermemiz gerekir. Sayın başhekimimizin bir önerisi oldu ve bana da mantıklı geldi. Muhtarlarımızın sorunlarından sorumlu bir sosyal hizmet sorumlumuz olacak. Kapımız ve telefonumuz sizlere her zaman açık ama hastanemizde muhtarlarımızın ilk ulaşabileceği bir birim olacak.

“HASTANEMİZDE ÜCRET SÖZ KONUSU DEĞİL”

Hastanemizin ücretli olduğuyla ilgili bazı sözler duyuyoruz. Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak ben, Başhekim olarak Kadir Gökhan bey, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat bey ve üyeleri bu hastaneden nasıl ücretsiz hizmet alıyorsa siz ve vatandaşlarımız da ücretsiz hizmet alıyor. Buradaki hizmetlerin hiçbir ilave ücreti yok. Devlet hizmeti ücretsiz olarak halkımıza sunmaktadır. Siz muhtarlarımızdan bu konuda vatandaşlarımızı aydınlatmanızı istiyoruz. 182 randevu hattından randevu aldığınızda beklemeden muayene oluyorsunuz” dedi.

Hastanenin konferans salonundaki tanıtım ve bilgilendirme toplantısının ardından İl Genel Meclisi Üyeleri ve Muhtarlar hastanede incelemelerde bulundular. Ziyaret  Hastane yönetimi tarafından sunulan ikram ile sona erdi.

Erkan Sarıyıldız

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...