IYAŞ’da Genel Kurul yapıldı

16 Mayıs 2017 17:20

2016 mali yılına ilişkin genel kurulunda şirketin cirolarını yüzde 9,8 oranında, faaliyet karını da yüzde 13 oranında artırdığı bildirildi. IYAŞ, bu yıl hisse başı 178 TL kar payı dağıtacak.

IYAŞ, ilk kez genel kurulunu Bahattin Şenol'un yokluğunda gerçekleştirdi. 2016 yılı faaliyetleri hakkında üyelerin bilgilendirildiği genel kurulda IYAŞ'ın istikrarlı büyümesine devam ettiğinin altı çizildi. IYAŞ Yönetim Kurulu, faaliyet raporunda 2016 mali yılına ilişkin bilgi ve verileri şöyle sunuldu:

"Mağazalarımız, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımızla başarılı bir yıl geçirmiştir. Yılda 3.6 milyon kişiyi aşkın ziyaretçiye avantajlı alışveriş fırsatları sunulmuştur. Yullardır müşterilerini ve onların ihtiyaçlarını çalışmalarının merkezine alarak istikrarlı şekilde büyüyen IYAŞ, sunduğu hizmetin her adımında, yerel uzmanlıkla deneyimini birleştirerek ilerlemiştir. Taze, sağlıklı ve kaliteli geniş ürün karmasını müşterilerine sunmaya devam ediyoruz. Bizi bu 19 yılda sadakatleriyle ödüllendiren tüm müşterilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

2016 döneminde belirlemiş olduğumuz hedefleri gerçekleştirmiş bulunmaktayız. IYAŞ grup şirketleri ile birlikte toplam 105 milyon 355 bin 700 TL net satış gerçekleştirerek başarılı bir yıl geçirmişytir. Dünyada ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeler de görülen yavaşlama hatta duraklamaya rağmen şirketlerimiz cirolarını artırarak büyümüştür. YATIRIMLARA DEVAM Şirketimize gelir getirmesi ve yatırım amacıyla Çünür Mahallesi'nde Tesco Kipa'dan satın aldığımız 34 bin 322 m2 arsası üzerinde 12 bin 169 m2 kapalı alanı bulunan;

Bulvar Alışveriş Merkezimizin kiralanmayan kısımlarının hizmete açılması için dekorasyon işlerimiz devam etmektedir. Bulvar AVM'nin yakınında yatırım amacıyla 7048 m2 arsa, 1.5 milyon TL'ye satın alınmıştır. IYAŞ Park AVM'nin kiralanabilir alanlarının artırılabilmesi amacıyla 635 bsin TL yatırım ve ve yenileme harcaması yapılmıştır. Isparta İl Özel İdaresi'nin Süleyman Demirel Kongre ve Sergi sarayı 10 yıllığına kiralanmıştır. Dekorasyon ve yenileme çalışmaları tamamlanarak 2016 Haziran ayınad halkımızın hizmetine sunulmuştur.

2016 yılı hedeflerine ulaşılmıştır. Cirolarımız ve karlılığımız beklediğimizin üzerinde gerçekleşmiştir. AVM'doe doluluk oranımız yüzde 100'dür. Yılın ilk yarısında başarılı olan Türkiye ekonomisi son 4 ayda yaşanan kur ve faiz dalgalarından olumsuz etkilenmiştir. IYAŞ istikrarlı büyümesini geride bıraktığımız 2016 yılında da devam ettirmiştir. Piyasalardaki dalgalanmaların IYAŞ'a olumsuz etkisi olmamıştır. Satdışlar ve karlılık rakamlarında belirlediğimiz hedeflere ulaşılmıştır. 2016 yılında bölgemizde liderliğimizi daha da güçlü bir şekilde devam ettirmiş olup, 2016 yılı cirolarımızı yüzde 9.8 oranında ve faaliyet karında yüzde 13 oranında büyüme sağlanmıştır.

Şirket 2017 yılında sağlıklı büyümesini sürdürmeyi hedeflemektedir. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak etkin maliyet yönetimi politikasına devam edecektir. Bölgemizde uygun yer bulunması halinde mağaza kiralama yöntemi ile mağaza sayılarımız artırılabilir. Perakende sektöründeki yoğun rekabet nedeniyle farklı çalışma alanları incelenmektedir. Bluvar mağazamızın geriye kalan alanlarının kiraya verilmesi için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Şirketimizin 2016 yılı hesap döneminde sürdürülen faaliyetler vergi öncesi karlılığı 18 milyon 855 bin TL'dir. Sürdürülen faaliyetler net dönem karı 16.8 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Vergi öncesi karlılık bir önceki yıla göre yüzde 27.4 oranında, net dönem karı ise yüzde 30 oranında artmıştır.

IYAŞ Genel Kurulu'nda 2016 mali yılı hesaplarına göre 2017 yılında kar payı olarak hisse başına 178 TL dağıtılacağı bilgisi verildi. IYAŞ, geçen yıl 135 TL kar payı dağıtmıştı.

İlhan Sarıyıldız

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...