“Bilgi, sürekli yenilenmek istiyor”

12 Mayıs 2017 10:12

Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Arıcı, bu eğitim öğretim yılında şuana kadar bin adet kurs açtıklarını ve bu kurslara 20 bin kişinin katıldığını açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, bu sayının Avrupa ortalamasının üstünde olduğunu belirterek, “Isparta her zaman beni şaşırtıyor. Her zaman çok mutlu oluyorum” dedi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, 2016-2017 Öğretim Yılı “Halk Eğitim Günleri ve Öğrenme Şenliği” Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Eski Milli Eğitim Müdürlüğü Binasında gerçekleştirilen açılışa yoğun katılım oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı. Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

HEDEFİMİZ 30 BİN KURSİYER

Programın açış konuşmasını yapan Isparta Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, bu eğitim öğretim döneminde şu ana kadar bin adet kurs açtıklarını ifade ederek, “Bu bin adet kursumuzda 20 bin kişiye hitap ettik. Bu kurs sayımızı bin 300, kursiyer sayımızı da 30 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yaz programlarımızla bu sayılara ulaşmak istiyoruz” dedi.

DÜNYA EĞİTİMİNDE ŞU ANDA KAOS YAŞANIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker de hayat boyu öğrenmenin dünyanın gündeminde olduğunu ancak dünyada şuanda eğitimde bir kaos yaşandığını söyledi. Çöker, “Kaosun sebebi de şu; biz eskiden örgün öğrenim içinde insanları yetiştirirdik, daha sonra onlar iş sahibi olurlardı, o işte emekli olana kadar çalışırlardı. Ama gelişen dünyada 2 tane faktör oluştu. Birincisi şehrin en iyi ustasısınız ancak 6 ay sonra çıkan bir teknoloji sonrasında çaresizsiniz. Burada yeniden öğrenmek zorundasınız. İkinci ise bilgi artık eskisi gibi değil. Eskiden biz talim terbiyeden bir kitap getirirdik onu 20 yıl boyunca okuturduk. Aynı bilgi olurdu. Ama şimdi 1 saat sonra çıkan bilgi önceki bilgiyi yok ediyor. Böyle bir durumda bütün dünya sürekli olarak bunu konuşuyor. Yeniden öğrenmeyi nasıl yapalım diye düşünüyorlar. Bu anlamda da bizim Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün son 6-7 yıldır ciddi çalışmaları var. En azından belgelerimiz mesleki kurslarımızda dünya ile akredite oldu.

ISPARTA AVRUPA ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Bugün Avrupa ortalamasında hayat boyu çalışmalara katılmalar yüzde 11 iken Türkiye’de bu oran yüzde 2,8’di. Ama son 6-7 yılda yapılan çalışmalardan sonra Avrupa yüzde 9’lara gerilerken Türkiye’de yüzde 4-5’lere çıktığımızı görüyoruz. Isparta özeline baktığımızda Isparta her zaman beni şaşırtıyor. Her zaman

çok mutlu oluyorum. Halk Eğitim Müdürü’nün açıkladığı kurs ve kursiyer sayısına baktığımızda katılım demek ki. Avrupa ortalamasının çok çok üstünde Milli Eğitim Müdürü olarak bu çalışmaların genişlemesi için elimden gelen desteği vereceğim. Bu sergide emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Isparta Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğ’nün düzenlediği Ev Tekstili Kursunu başarıyla bitiren ve KOSGEB desteğiyle işyeri açan Gülten Kumtepe’ye ödül verildi. Kumtepe ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Çöker’in elinden aldı. Daha sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 2 gün daha gezilebilecek.

 

 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...