ERGENEKON MÜZESİ İÇİN 10 MİLYON BORÇLANILACAK

10 Mayıs 2017 16:36

Isparta Belediyesi, Gökçay Mesireliği girişindeki Etnografya Müzesi’nin devamı niteliğinde Ergenekon Müzesini hayata geçirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında Isparta Belediyesi İller Bankasından 10 milyon lira borçlanma yapacak. Daha önce de arsa alımında 11 milyon lira borçlanma yaptıklarını ama gerek olmadığı için iptal ettiklerini belirten Belediye Başkanı Günaydın, “İnşallah buna da gerek kalmaz. Çünkü belediyemiz güçlü” dedi.

Isparta Belediyesi, Gökçay Mesireliği girişinde bulunan Etnografya Müzesi’nin devamı niteliğinde önemli bir esere imza atacak.

Isparta Belediyesi, Ergenekon Müzesi’nin yapımı için İller Bankası’ndan 10 Milyon TL borçlanılması için Belediye Meclisi’ne başvurdu. Başkan Günaydın, tedbir olarak bu yetkiyi istediklerini belirterek, “Daha önce arsa alımında 11 milyon için bana izin vermiştiniz. Fakat sonra ihtiyacımız olmadı o kararı iptal ettik. İnşallah bu borçlanmaya da ihtiyacımız olmaz. Belediyemiz güçlü” dedi.

Isparta Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın sıkça dile getirdiği Ergenekon Müzesi’nin yapım maliyeti için İller Bankası’na borçlanılması teklifi gündeme geldi. Müzenin yapımı için İller Bankası’ndan 10 Milyon TL borçlanma yetkisi Belediye Meclisi’nde oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İLGİLİ MADDE ŞÖYLE;                       

“Belediyemiz İmar Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nce planlanan ve projesi hazırlanan Isparta Belediyesi Halı-Kilim Sergi ve Kültür Salonu ek inşaatı işinin gerçekleştirilmesi yıllara sari olarak yüzde 30’u, 2017, kalan yüzde 70’i de 2018 yılı içerisinde yapılarak tamamlanması planlanmaktadır. Bunun için gerekli öngörü ile 2017 ve 2018 yılı bütçe planlanmasında tahmini ortalama bir bedel konulmuştur. Bu işle alakalı yapılması gereken işler ve harcamalar için İller Bankası’ndan 10 Milyon TL borç temin edilerek gerçekleştirilmesinin görüşülmesi.”

Komisyon raporu doğrultusunda ilgili teklif Cuma günkü toplantıda karara bağlanacak.

 

Bu haber 550 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...