“Berat Kandili, Ramazan Ayının müjdecisidir”

10 Mayıs 2017 16:14

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akçil’in mesajı şöyle: “Bilindiği gibi; Mübarek Berat Kandili’ni 10 Mayıs Çarşamba gününü 11 Mayıs Perşembe gününe bağlayan gece idrak edeceğiz.

Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcının sonsuz rahmet ve Merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır. Hz. Peygamberin evrensel öğütlerine kulak verme ve O’nun sünneti ile hayat bulma fırsatlarıdır. Bu gece,

Kur’anın bizlere öğrettiği ‘Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden (kaybedenlerden) oluruz” (A’raf 7/23) gibi dualarla ve Sevgili Peygamberimizin (sav) bu gece bolca yaptığı “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim.” (Müslim, Salat 222/1090, İbni Mace 3841) duasıyla Yüce Rabbimize yakarma zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Diyanet – Sen ailesi olarak; ülkemiz, şehrimiz Isparta başta olmak üzere aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin Berat Kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim”.

 

 

 

Bu haber 523 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...