“Geçmişten günümüze kuyumculuk sempozyumu’ yapılacak

6 Mayıs 2017 12:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu tarafından 10 – 13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı koordinatörlüğünde bir sempozyum düzenlenecek.

Gönen Meslek Yüksekokulu’ndan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, her yıl yaklaşık 50 öğrencisine eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır. Bölümümüz öğrencilerimize sunulan hizmeti iyileştirmek ve alanın akademik camiasını bir araya getirmek amacıyla faaliyetlerimizi bilim şöleni düzenleyerek taçlandırmayı düşünüyoruz.

Bu doğrultuda 10 – 13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu olarak Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı koordinatörlüğünde bir sempozyum düzenlenecektir. Akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve takı tasarım sanatçılarının bir araya geleceği sempozyumumuz vesilesiyle öğrencilerimiz geçmişten günümüze kuyumculuk sanatının doğuşunu, gelişimini ve teknolojik gelişmeleri yakından görme ve öğrenme şansına sahip olacaklardır. Sempozyum kapsamında kuyumculuk alanıyla ilgili bilim insanlarının 80’e yakın çalışmasına yer verilecek ve 40’a yakın sanatçının 60 adet çalışması sergilenecektir. Sempozyum 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Yerleşkesi Lütfü Çakmakçı Kongre Salonunda başlayacak, 12 Mayıs’ta Gönen Meslek Yüksekokulunda ülkemizde yeni bir malzeme olan kil hamuru Çalıştayı ile devam edecek, son olarak 13 Mayıs’ta ise sosyal gezilerin yapılmasıyla nihayete erecektir.

Gerçekleştireceğimiz sempozyumla birlikte Güller Diyarı güzel kentimiz Isparta’nın kuyumculuk mesleğine yetiştirdiği sanatçılarla ve bilhassa üniversitemiz bünyesinden kuyumculuğun teknik beceri ve bilgisine haiz mezunlarıyla sektörde adından daha sık bahsedilmesi amaçlanmaktadır.

Çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI olmak üzere Gönen Kaymakamımız Mustafa GÜRBÜZ’e, Gönen Belediye Başkanımız Ahmet DOĞAN’a, Isparta Kuyumcular Derneği’ne ve bize destek veren diğer kurum ve kişilere teşekkürlerimizi sunarız.

 

 

Bu haber 565 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...