“FUARLAR HER ZAMAN HAREKET, BEREKET VE UĞUR GETİRİR”

5 Mayıs 2017 16:45

SANTEK Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nın 21’incisi Gökkubbe Ulusal Fuar Merkezi’nde açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, açılışı az bir ziyaretçiyle yaptıklarını belirterek, davet konusunda firmanın belediyenin desteği tam alamadığını duyduğunu ifade ederek, “Bundan sonra hangi fuar ve etkinlik olursa olsun belediyenin tesisinde yapıldığı için destek vermemiz gerekir. Arkadaşlarımızı bu konuyla ilgili gelecek etkinlikler için uyarıyorum” dedi.

Fuarların her zaman hareket, bereket ve uğur olduğunu belirten Günaydın şunları söyledi: “Fuarlar şehirler için önemlidir. Kısmetse bu fuarımızı gelecek senelerde de yapacağız. Gökkubbe’nin altında şuanda dozerler çalışıyor. Buranın entegresi yapılıyor orada.

Geçmiş tarihte önemli bir kitap fuarı düzenlendi. Bir fuarda katılım nüfus orantısına göre hesaplanıyormuş. Nüfusun yüzde 20’sine göre 44 bin ziyaretçi gelmesi gerekiyormuş ama kitap fuarımıza 244 bin kişi geldi. Hiçbir zaman nüfusun üstüne çıkan bir ziyaretçi yokmuş. Bana böyle bilgi verdiler. Kitap Fuarımız satış oranı ve ziyaretçi oranıyla hesaplandığında dünya birincisi olmuş oluyor. Karşımıza böyle hesap çıktı ve çok mutlu olduk. Isparta’da böyle bir fuar olması tüm Türkiye’nin ilgisini çekti. Isparta halkının da kitapsever olduğu ortaya çıktı. İnşallah önümüzdeki yıl kitap fuarı tekrar yapılacak.

Edirne’de yapılan 40 Pınar Güreşleri 600 küsur senedir  yapılıyor. Bu bizim ata sporumuzdur. Buna çok iyi şekilde sahip çıkmamız lazım. Derme çatma olmasın, profesyonel olsun istedik. 5 Ağustos’a kadar alanı yetiştirmeye çalışacağız. 60’ı baş pehlivan olmak üzere toplam 600 pehlivan gelecek. Ayrıca 19 Mayıs’ı burada kutlayacağız, büyük açık konserler burada yapılacak. Bunun yanında tarım fuarı çok geniş bir alan istiyor. Bunu denedik ve gördük. Mevcut meydanımıza sığmadı. İmarda fuar alanı olan yere de büyük bir fuar merkezi yapacağız. Onun da projelerine başladık ve çiziyoruz. Isparta’yı fuar merkezi yapacağız. Aşağıdaki alana bu fuar alanının 4 katı kadar alan yapılıyor. Güreşin yapılacağı yerde açık tarım fuarı yapılacak. Buralar Isparta’nın önemli yapıları olacak.

Ülkemizin önemli şehirlerinde güreşler yapılır. Edirne’de 680 yıldır güreşler yapılıyor ancak halen meydanlar küçük ve derme, çatma. Orayı hem devlet yapmalı hem de şimdiye kadar belediye başkanı yapması lazımdı. Belediye başkanını meslektaşım olarak eleştiriyorum. Zayıflarsanız birisinin kuvvetlenmesi lazım. Selçuklu yıkıldıysa yerine Osmanlı kurulmuştur. Osmanlı’nın yerine de Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.  İnşallah Türkiye Cumhuriyeti’nin yerine de hiçbir şey kurulmaz ve ebedi olarak devam eder. Edirne olarak milli bir olaya sahipsin ama derme çatma yerde bu müsabakaları yapıyorsunuz. Er meydanlarının başında gelen yerden biri de Isparta olacak. Ondan sonraki sene de güreşler 2 gün sürecek. Bu yıl 600 pehlivanla yapacağız ama gelecek sene daha kuvvetli yapılacak. Her sene büyüterek gideceğiz ve sonraki senelerde 2 bin pehlivan gelecek. Bunu bizzat Isparta Belediyesi düzenleyecek.

Davetlere biz de yardımcı olabilirsek burası daha görkemli kalabalık olurdu. Firma kendisine çok güvenmiş bize muhtaç değilmiş gibi çalışmış ama bize muhtaçmış.”

Başkan Günaydın’ın konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Başkan Günaydın ve beraberindekiler fuarı gezerek, stantlardan bilgiler aldılar. Fuar 7 Mayıs Pazar akşamına kadar gezilebilecek. Fuarın açılış saati ise 14.00 olarak bildirildi.

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...