“CNC İşleme Merkezi Kontrol Ünitesi Simülasyon Eğitimi” Sona Erdi

5 Mayıs 2017 16:38

Süleyman Demirel Üniversitesi Makine ve Otomasyon Topluluğu tarafından “CNC İşleme Merkezi Kontrol Ünitesi Simülasyon Eğitimi” düzenlendi.

Türker Taşaltın Amfisi'nde verilen eğitimde ilk olarak amfinin yapılmasına katkıda bulunan hayırsever Ramazan Taşaltın söz aldı. Taşaltın,  “Genç yaşta vefat eden oğlumun anısına kendi memleketimizdeki üniversitemizde yatırımımızı değerlendirmek istedik. Biliyorsunuz Türkiye’de üniversite ve üniversitede okumak isteyen insan sayısı her geçen gün artıyor. Bu talebin karşılanması da imkanlara bağlıdır. Türkiye vatandaşı olan herkesin bu sorumluluk çerçevesinde hareket etmesi ve elini taşın altına koyması hepimiz için vicdani bir görevdir. Ben bu salonda gerçekleşecek etkinlikler sayesinde ülkemiz ve SDÜ için çok daha iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum.” dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da Ramazan Taşaltın gibi eğitim kurumlarının önemini bilen insanların bütün güçlüklere rağmen katkıda bulunmaya devam ettiğini dile getirerek üniversitemizde düzenlenen etkinlikler ile bu isimlerin yaşatılacağını söyledi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Taşaltın’a paket takdim edildi.

Daha sonra öğrencilerle buluşan 1981 yılında kurulan ve Türkiye’nin beş şehrinde hizmet veren DMS( Demirel Makine Sanayi) CNC makinadan Mustafa Demirel ve Han Elektonik Servis firmasının sahibi Kenan Kurt, gerçekleştirdiği sunumda “bilgisayar sayımlı yönetim” anlamına gelen CNC tezgahlarda kullanılan kontrol üniteleri tanıtıldı. DMS hakkında bilgi veren Kurt, üzerine monteli bir bilgisayar aracılığı ile programlanarak otomatik işlem yapan CNC makinelerin tarihine değindi sonrasında da simülasyon eğitimi verdi.

 

 

 

Bu haber 562 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...