Isparta Fen Lisesi öğrencilerine Aziz Sancar araştırma ödülü

3 Mayıs 2017 18:05

Bilimleri alanında ilk kez düzenlenen MEV Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışmasında Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Pınar Başer ve Elif Efsa Kaya Fizik alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

Milli Eğitim Vakfı'nın (MEV) desteği ile Fen Bilimleri alanında ulusal çapta düzenlenen ilk proje yarışmasına MEV Ankara Okulları ev sahipliği yaptı. Yarışmada 18 şehirden toplam 45 proje sergilendi. Öğrencilerin projeleri iş ve eğitim dünyasının seçkin konukların büyük beğeni topladı. Gençlerin ortak platformlarda bir araya gelerek proje fikirlerini paylaşmalarında ve fikirlerini iş dünyasına duyurup ürüne dönüştürebilmelerinde "ulusal proje yarışmalarının" önemi ve gerekliliği göz ardı edilemeyeceğini belirten Koordinatör Müdür Necati Yankın, MEV Ankara Okulları olarak, bu sorumluluğun bilinciyle, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden yüzlerce proje arasından seçilen 45 projeyi bugün bir araya getirip iş ve eğitim dünyası ile buluşturup değerlendirmiş olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Ankara, Gazi ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nilgün Ataünal Ancın, Prof. Dr. Nilgün Seçken, Prof. Dr. Celal Bayrak, Prof. Dr. Esin Atav, Prof. Dr. Mustafa Karadağ ve Doç. Dr. Cem Gerçek'in jüri üyeliği yaptığı yarışmada öğrencilerin projeleri değerlendirildi ve birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer bulunan projeler ödüllendirildi. Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden Pınar Başer ve Elif Efsa Kaya Fizik alanında, İzmir Fen Lisesi'nden Bilal Batuhan Yenen ve Huri Ayşenur Baldan Kimya alanında, Aydın Fen Lisesi'nden Burak Alp Gülbahar Biyoloji alanında birincilik ödülüne layık görüldü. Geleceğin bilim insanı olma yolunda ilk adımı atan gençler, MEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Galip Karagözoğlu tarafından ödüllendirildi. MEV Koleji Lise Fen Bilimleri Zümre başkanı Yasemin Keskin Çinkaya, "Ödül töreni sonrası düzenlenen kokteylde derece alan ve alamayan tüm öğrencilerimizi tebrik ettik. 2018 yılında tekrar görüşmek dileğiyle öğrencilerimizi şehirlerine yolcu ettik" diye konuştu.

Ankara'da Fen Bilimleri alanında ulusal çapta düzenlenen tek yarışma olan MEV Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışması, geleneksel hale gelerek her yıl başarılı gençleri buluşturacak.

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...