“Her Şey O’nun (S.A.V.) Nuruyla Hayat Buldu” konulu konferans

27 Nisan 2017 18:11

Süleyman Demirel Üniversitesi Osmanlı Türkçesi Topluluğu tarafından “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında “Her Şey O’nun (S.A.V.) Nuruyla Hayat Buldu’’ konulu bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, Hayrat Vakfı Adana temsilcisi Mustafa Topöz verdi.

Radyo Programcısı Mevlüt Atasoy’un seslendirdiği “Resulullah Geldi” isimli şiir dinletisi ve Kuleönü Hayrat Camii İmamı Mustafa Aygül’ün sunduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan konferansta, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı sinevizyon gösterisi izlendi.

Açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Şerif Karakurt, “Peygamber Efendimiz (asm) on dört asır önce içinde doğduğu içinde doğduğu cahiliye toplumunun karanlıklarını, iman nuruyla aydınlatmış ve hayatı boyunca güvenilir bir toplum inşası için çalışmıştı. Hz. Muhammed (asm), ahirete intihal ettiğinde arkasında yüz bini aşkın sahabe topluluğu bırakmıştı. Sahabe efendilerimiz de, çok kısa bir zamanda İslamiyet’i uzak coğrafyalara kadar ulaştırmışlardır.  Neticede, İslamiyet bugün Jakarta’dan Pekin’e, Mekke’den İstanbul’a, Hartum’dan New York’a kadar tüm dünyaya yayılmıştır. Bu başarının sırrı da Efendimiz’in (asm) hayatı boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında vazgeçmeden, hüzne ve ümitsizliğe kapılmadan, davasına aşkla, şevkle adeta dört elle sarılmasının altında yatmaktadır.’’ dedi.

Programda ayrıca Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğrencisi M. Said Altuntaş Nurullah Genç,  “Sesler ve Adımlar” isimli şiiri seslendirdi.

Konferansını vermek üzere kürsüye gelen ve öğrencileri derin bir muhabbetle selamlayan Hayrat Vakfı Adana temsilcisi Mustafa Topöz de Efendimizin örnek kişiliğinden ve iman nurundan bahsetti.

Topöz, getirdiği iman hakikatlerinin nuruyla kâinatı aydınlatan Peygamber Efendimizin (asm) bütün akıllarda yer alan “İnsan nedir?”, “Nereden geliyor?”, “Nereye gidiyor?” sorularına ikna edici ve makbul cevaplar verdiğinin altını çizdi.

Topöz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “O’nun (asm) tebliğ ettiği hakikatler olmazsa, kâinattaki bütün hareketler ve faaliyetler, manâsız, abes ve tesadüf olarak yorumlanır fakat bizler O’nun (asm) tebliğ ettiği hakikatler ile kâinattaki bütün faaliyet ve hareketlerin aslında Allah’ın isimlerin birer tecellisi olduğunu biliriz. O’nun (asm) öğrettiği bu hakikatler olmazsa, ölüm hiçlik ve yok oluş olarak görünürken; O’nun (asm) öğrettiği hakikatler ile ölüme bakılırsa, ölümün ebedi saadete ve nuranî bir âleme açılan bir ‘kapı’ olduğu fark ederiz. Nasıl ki; anlaşılmaz bir kitap muallimsiz olsa, mânâsız bir kâğıttan ibaret kalır, bu anlaşılmaz kâinat da Peygamber Efendimiz (asm) ve O’nun getirdiği iman hakikatleriyle anlam kazanır. Böylece Peygamber Efendimiz (asm) kâinatın yaratılış sırrını çözmüştür.”

 

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...