Mantarcılık İşletmelerine Teknik Geziler Düzenlendi

27 Nisan 2017 18:06

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik Mantar Yetiştiriciliği işletmelerine teknik geziler düzenlendi.

Son yıllarda İlimiz çiftçilerinin mantar yetiştiriciliğine olan ilgisinin artması üzerine İl Müdürlüğümüzce çiftçilerimizin bilgi ve tecrübelerini arttırmak için bir dizi organizasyonla alternatif gelir açısından oldukça karlı bu sektöre ilgi duyan üreticilerimizle önemli mantar üretim bölgelerine teknik geziler düzenlendi.

Bu kapsamda düzenlenen teknik gezilere, Burdur İli Altınyayla İlçesinde bulunan mantar işletmelere İlimiz merkeze bağlı Bozanönü köyünden 25 kadın çiftçi, Eğirdir İlçesi Sarıidris kasabasındaki mantar üretim işletmelerine yine merkeze bağlı Büyükkışla köyünden 13 üretici katıldı.

Bu çerçevede Altınyayla ilçesinde kurulu bulunan 2 adet Kültür Mantarı üretim işletmesi ve 2 adet İstiridye Mantarı üretim işletmesi ziyaret edildi. Mantar üretim tesisi sahipleri ile görüşülerek çiftçilere üretim sorumlusu tarafından tesis ile ilgili bilgilerin yanı sıra, kompostların hazırlanışı, mantar ekimi, hasat, paketleme, nakliye ve pazarlamaya kadar birçok konuda bilgiler verildi.

Teknik inceleme gezilerine katılan çiftçilerimiz üretim tesislerini yerinde görüp incelemede ulunmanın kendilerine çok fayda sağladığını dile getirerek, bu gezilerin kendi köylerinde kurmayı düşündükleri mantar üretim işletmeleri için bir altyapı oluşturduğunu belirtiler.

Üreticilerin vizyonlarını geliştirme fırsatını da buldukları bu tür gezilerden memnuniyetlerini ifade eden çiftçiler, şuan da kullanılmayan ev, ahır veya depolarını mantarhane olarak değerlendirmeyi düşündüklerini belirttiler.

 

 

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...