SDÜ mensubu Gönüllü Akademisyenlerden örnek bir organizasyon

26 Nisan 2017 18:31

Süleyman Demirel Üniversitesi, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da (Manisa) maden ocağı faciasında şehit düşen 301 kişinin çocuklarını ağırladı. 21- 22 Nisan tarihlerinde Doğu ve Batı Yerleşkesindeki akademik, bilim, sosyal, sportif ve sanatsal birimleri gezen Somalı 15 genç, Maden Mühendisliği Bölümünde eğitim- öğretim gören ve kendileri gibi Soma doğumlu 20 öğrenci ile buluştu. Üniversite adayları, mühendislikten spora, konservatuardan sağlığa kadar genel şemsiyede umutlarını, hayallerini anlattılar. Gençler, üniversite eğitiminin ardından Soma, Türkiye ve tüm insanlık için değer üretmek istediklerini söylediler.

SDÜ’den gönüllü bir grup akademisyen,  Soma’da lise 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerini 2 gün boyunca SDÜ’de ağırlamak gayesiyle program gerçekleştirdi. 6’sı kız, 9’u erkek 15 öğrenci SDÜ’de gezdirildi.

KARİYER YAPMAK İSTEDİKLERİ ALANLARA GÖRE PROGRAM YAPILDI

Etkinlik öncesi SDÜ’den bir grup akademisyen, Soma’da Psikolojik Rehberlik ve Danışman Öğretmenleri ile iletişime geçerek öğrencilerin gelecekte hangi alanda kariyer yapmak istediklerini sordu. Gelen bilgiler aydınlığında bir program gerçekleştirildi ve Soma’nın geleceği gençler Isparta’ya geldi.

Üniversite adayı gençlere, Prof. Dr. Hasan Gürbüz Bilgi Merkezi’nde bir dizi sunumlar gerçekleştirildi. Ardından 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu’na götürüldü. Doğu ve Batı Yerleşkesi’nde sportif faaliyetlerin yapıldığı alanlar gezdirildi. Gençler, ok attılar, basketbol ve badminton oynadılar. Maden Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden bilgi aldılar, sohbet ettiler; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini (İİBF) gezdiler. Batı Yerleşkesi’ndeki akademik birimleri, laboratuvarları dolaştılar. Üniversitemizdeki bilim, eğitim- öğretim, sanat, kültür, sosyal etkinliklerini gördüler. Daha sonra şehir turu yapıldı.

“Isparta Belediyesi Prof. Dr. Turan Yazgan Halı- Kilim ve Etnografya Müzesi”ni gezdiler. Akşam, Türkiye’nin en önemli 2. Tatlı İçme Suyu Kaynağı olan Eğirdir Gölü’ne gittiler. Habitatı, Eko- Sistemi tanıdılar. Daha sonra da sanat faaliyetleri kapsamında gösterimde olan film seyrettiler. Ertesi gün de Isparta’dan Soma’ya uğurlandılar.”

UMUT GENÇLERİNİN GÜÇ VEREN HAYALLERİ

2 gün boyunca SDÜ’yü gezen Songül Öztürk, Yasmin Gülşen, Fatmanur Kaska, Nurcan Aslan, Duygu Kavas, Tuba Karabulut, Enes Canbal, Anıl Özdemir, İbrahim Kaya, Süleyman Ergöz, Ali İhsan Ergöz, Umut Yıldırım, Mehmet Ali Cangül, Ali Rıza Aslan ve Yusuf Kaska, umutlarını ve hayallerini anlattılar. Umut gençlerinin ortak azmi: “Soma’ya, Türkiye’ye, evrene artı değerler üretmek.”

TUBA KARABULUT: “KONSERVATUAR İSTİYORUM”

Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Tuba Karabulut, Konservatuar Bölümü’nde okumak istediğini söylüyor. Şiir yazdığını, beste yaptığını, Türk Sanat ve Halk Müziği’ne ilgisinin olduğunu bağlama çaldığını, eser yorumladığını anlatan Karabulut, şöyle diyor:

“Şiir kitabı üzerinde çalışıyorum şu an. 3 ay içerisinde şiir kitabı çıkaracağımı umut ediyorum. Beste yapıyorum. SDÜ’yü çok beğendim. Özellikle SDÜ Kütüphanesi, çok etkileyici. Zengin. Sosyal, kültürel ve sanat faaliyetleri açısından da zengin bir üniversite ile karşılaştım. Mutlu oldum. İlham aldım. Umut ederim gelecekte bir gün SDÜ ile yollarımız kesişir.”

ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ İSTEYEN ALİ RIZA ASLAN’IN ÖRNEK AZMİ

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Ali Rıza Aslan, özellikle Acil Tıp alanında yetişmek istediğini söylüyor. Acil müdahalenin ne denli hayati eşik olduğunu ifade eden Aslan, ''Başka canlar yanmasın, çocuklar ağlamasın diye Acil Tıp Teknisyenliğinde çalışmak istiyorum. SDÜ’ye geldiğimde ilk öğrenmek istediğim alan buydu. Mutlu oldum.'' diyor.

TARİH BÖLÜMÜ’NÜ DÜŞÜNÜYORUM

Özel bir eğitim- öğretim kurumunda 11. Sınıfta okuyan Umut Yıldırım ise tarih alanında kariyer yapmak istediğini ifade ediyor. Koşullar bu alanda oluşmadığı an, Emniyet Teşkilâtı’na da girebileceğini dile getiren Yıldırım, Süleyman Demirel Üniversitesinden çok etkilendiğini ifade ediyor.

MAKİNE MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORUM

Özel bir kurumda 12’nci sınıf öğrencisi olan Mehmet Ali Cangül, makine mühendisi olmak istediğini kaydediyor. Kendisini teknik açısından kusursuz ve donanımlı yetiştirmek istediğini anlatan Cangül, “Soma faciası Dünya’ya ders olmalı. Soma’yı, Manisa’yı, Türkiye’yi ve hatta Dünya’yı ağlatan acıların bir daha yaşanmaması için herkes üzerine düşen payeyi almalı. Ben almak istiyorum. Başka çocukların anasız- babasız kalmaması için kendimi her alanda kusursuz yetiştirmek muradındayım.” diyor.

Kırkağaç İmam- Hatip Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Fatmanur Kaska, İlahiyat Fakültesine gitmek istediğini anlatıyor. Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’inci sınıfta okuyan Enes Cambal ise aşçılık tutkusunun bulunduğunu ifade ediyor. Süleyman Ergöz orman mühendisi olmak istediğini dile getiriyor. Kardeşi Ali İhsan Ergöz ise spor tutkunu olduğu için bu alanda kariyer planladığını anlatıyor.

 

 

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...