Keloğlan İle ‘Doğayı Ve Sağlığını’ Koru Mesajı

21 Nisan 2017 18:33

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Belediye bünyesinde oluşturulan Belediye Şehir Tiyatrosu, çocukların çevreye duyarlılığını artırmak ve sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı ‘Kel Oğlum Keleş Oğlum’ isimli çocuk oyununu sergiledi.

Isparta Belediyesi Kültür Sinemasında 2 seans halinde ilkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘Kel Oğlum, Keleş Oğlum’ isimli tiyatro oyununda yaşları 6 ila 15 yaş arasında 14 çocuk rol aldı. İbrahim Dalfidan’ın derleyip, yönettiği tiyatro oyunu anasının Keloğlan’ı tuz almaya göndermesiyle başlıyor. Keloğlan’ın her zaman unutkan tavırlarıyla tuz almaya gitmesi ancak bunu eve buz, muz ve kuzu almasıyla tamamlaması izliyor.  Tuz ve buz aldığı sırada satıcıların naylon poşet kullanması karşısında Keloğlan’ın uyarılarıyla devam eden oyunda, tiyatroyu seyreden çocuklara naylon başta olmak üzere, plastik ve plastik atıkların gerek insan sağlığına, gerekse çevreye verdiği zararlardan bahsediliyor.

Keloğlan’ın gözüyle çocukların dikkati çekilen oyunda, tiyatro sever çocuklara  ‘daha iyi bir çevre bırakmak amacıyla naylon poşet kullanılmaması, naylon ve plastiklerin insan sağlığına verdiği zararlar’, ‘naylon poşet yerine doğa dostu file ve benzeri malzemelerin kullanımının teşviki’, ‘plastik ve plastik ürünlerin geri dönüşümünün yüzyıllar aldığı’ noktalarında uyarılarda bulunuldu.

Isparta Belediyesi Şehir Tiyatrosu bugüne kadar,  ‘Türkçem Eyvah’, ‘Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne’, ‘Pırtlatan Bal’ ‘3 İyi Arkadaş’, ‘Sınavsız Hava Sahası’ gibi tiyatro oyunlarını sergilerken, çocuklara yönelik sergilediği ‘Kel Oğlum Keleş Oğlum’ isimli tiyatro oyununda ise Buğra Kaan Akbay, Asude Özdamar, Eslem Ayşe Özbey, Yasemin Sağlam, Yiğitcan Serttaş, Aslıhan Ertan, Miray Selen Erkavas, Mert Ali Kılınç, İrem Bakırel, Rumeysa Anbarcı, Sümeyye Çoban, Furkan Özbey, Nilsu Dalfidan ve Yusuf Kılınç rol aldı.

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...