SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi ‘Balık Ekmek Şenliği’ düzenliyor

18 Nisan 2017 16:43

SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi (ESÜF) kuruluşunun 35’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Balık  Ekmek Şenliği’ düzenleyecek.  Bu etkinlik 19 Nisan 2017 Çarşamba günü 12. 00- 14. 00 arasında SDÜ Doğu Kampusu Açık Hava Tiyatrosu 19 Mayıs Öğrenci Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş, etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:

“Balık yüksek protein içeriğinin yanı sıra esansiyel aminoasitler, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineral maddeleri içeren sağlıklı bir besindir. Su ürünleri sektörünün hızla ilerlediği ülkemizde üretilen kültür balığının Avrupa başta olmak üzere yurtdışındaki tüm marketlerde rağbet gördüğünü gururla söyleyebiliriz.  Ülkemizde ise ne yazık ki su ürünleri tüketimi dünya ortalamasının çok gerisinde kalmaktadır. Dünyada balık tüketimi kişi başına yıllık ortalama 19-20 kg iken, ülkemizde ortalama 6-8 kg olarak yıllara göre değişmektedir.

SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi olarak “Balık ye sağlıklı ol” düşüncesiyle üniversite öğrencisi gençlerimizi tatlı su kültür balığı olan Alabalığın lezzeti ile tanıştırarak, balığın sağlıklı beslenmedeki önemini ortaya koymak istedik. Halkımızın su ürünleri tüketimi konusunda bilgilendirilmesi çok büyük önem taşımaktadır, bu nedenle geleceğimiz olan gençlerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi için üniversitemiz öğrencileri ile bu etkinliği başlatarak bundan sonra da aynı etkinliği şehrimizin farklı yerlerinde gerçekleştirerek, halkımızın haftada en az 2 kez balık yemesi ve bu beslenme alışkanlık kazanmasını  hedefledik.

Bu etkinlik SDÜ ve Isparta’da su ürünleri sektöründe önde gelen kuruluşlarından Şahlanlar Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti ile Isparta İç Su Ürünleri Üreticileri Birliği’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek olup, bu etkinlik üniversitemiz ve Isparta ilimiz su ürünleri sektörünün birlikteliğinin göstergesi olması yönü ile de büyük önem taşımaktadır. Bu etkinliklerle ülkemizdeki balık tüketimini artırmak adına, gerek kültür gerekse doğal balıkların protein kaynağı olarak sağlıklı ve dengeli beslenmedeki önemini ortaya koyarak, balık tüketen sağlıklı bir toplum olmaya katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.”

 

 

Bu haber 1172 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...