Evde ve Hastanede Yatan Vatandaşlar Oy Kullandı

16 Nisan 2017 22:41

Isparta'da evde Sağlık Hizmetleri alan, ileri derece KOAH gibi solunum sistemi hastalığı olan, ilerlemiş kas hastalığı olan, taburculuk sonrası evde tedavisi gereken hastalar, son dönem kanser hastalan, çok ileri yaşta olan, hareket etmekte zorlanan yatalak, özürlü vatandaşlarımızın  en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri önem taşıyor.

Bu kapsamda Isaparta'da sağlık problemleri nedeni ile kendi imkanları ile sandığa gidemeyecek olan vatandaşlarımızın oy kullanmaları da sağlıklı diğer vatandaşlar gibi donanımlı araçlarla sağlık personeli refakatinde sevgi, saygı, sabır, özveri, şevkat, hoşgörü ve güven çerçevesinde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, İl Merkezi ve İlçelerimizde en az bir sağlık personelinin refakatinde hasta nakil aracı ile evinden alınarak oy kullanacaktarı merkeze götürülerek oy kullanmalan ve geri getirilmesi koordineli ve bir sistemli şekilde sağlandı.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ EVDEN ALIYOR

Isparta'daki oy kullanma işlemlerinde evde sağlık hizmeti alanlar ile sağlık yardımı olmaksızın oy kullanmaya gidemeyecek durumdaki vatandaşlara da İl Sağlık Müdürlüğü destek oldu. 112 görevlileri 80 yaşındaki Hüseyin Öncü'yü evinden alarak oy kullanacağı Fevzi Paşa İlkokulu'na araçla getirdi. 1312 numaralı sandıkta görevlilerin yardımıyla oyunu kullanan Hüseyin Öncü, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bu haber 525 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...