“Kaybedecek bir şeyimiz kalmayacak”

9 Ağustos 2012 18:41

“Böyle giderse kaybedecek bir şeyimiz kalmayacak”

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Kara Havacılık Okulu lojmanlarının Burdur iline yapılma ihtimali ve tehlikesinin bulunduğunu belirterek; “Isparta bir kere daha kaybetmesin. İktidar Milletvekillerini uyarıyorum. Zaten  böyle giderse kaybedecek bir şeyimiz kalmayacak” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın gündeme getirdiği Kara Havacılık Okulu’nun lojmanlarının Burdur’a taşınacağına ilişkin iddiayı CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de doğruladı.

ÖNER; “ISPARTA EKONOMİSİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜR”

Bilindiği gibi; Isparta ekonomisi için büyük bir ümitle beklenen ve inşaatı halen devam eden Kara Havacılık Okulu’nun lojmanlarının Isparta değil de Burdur’a yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İddianın sahibi ise Isparta MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz idi. Korkmaz bir televizyon programında yaptığı açıklamasında iktidar milletvekillerine seslenerek, lojmanların Burdur’a taşınmasının önüne geçmelerini istemişti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken, iktidar kanadı konu ile ilgili sessiz kalmayı tercih ederken, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise Isparta’nın bir çok konuda kaybettiğini ve böyle bir süreçte bir kayıbın daha Isparta ve ekonomisi açısından büyük bir yıkım olacağını şu sözlerle belirtti.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL”

Milletvekili Öner; “Evet, Kara Havacılık Okulu’nun lojmanlarının Burdur’a taşınacağı ihtimali var ve bu ihtimalin takipçisiyiz. Bu durum Isparta açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Bilindiği gibi Süleyman Demirel Havalimanı Isparta-Burdur’un ortak kullandığı bir alan olarak görünüyor. Ancak Burdur birçok nimetten yararlanırken, Isparta’nın öylece bakakalması kabul edilebilecek bir durum değildir.

“ISPARTA’NIN KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR”

Burdur bir çok imkandan yararlanırken, Isparta’nın seyretmesini üzüntü ile karşılıyoruz. Bizim üzerimize düşen muhalefet olarak iktidarı uyarmak, yanlışa sevki önlemektir. Bu sürecin gerçekte hayata geçmesi durumunda Isparta’nın yeşeren umutlarının sönmesi anlamına gelmektedir. Bu konuda iktidar milletvekillerini uyarıyor ve konuyu takip ederek, hak edenin Isparta olmasını temenni ediyoruz. Isparta’nın artık daha fazla kaybetmeye tahammülü kalmamıştır. Böyle giderse zaten kaybedecek pek fazla bir şeyi de kalmayacaktır” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...