Eğirdir Belediyesi, Yurt Yaptırma Birliği üyeliğinden ayrılıyor

14 Nisan 2017 17:55

1967 Yılında Ispartalı çocukların barınma ihtiyaçlarını karşılaşmak için 9. Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel’in talimatıyla kurulan ve Ispartadaki belediyelerin üyesi olduğu Yurt yaptırma Birliğinden Eğirdir Belediyesi ayrılma kararı aldı. Başkan Şengöl ayrılma kararının gerekçesini ise Eğirdir Belediyesine yurtlardan kontenjan verilememesi ve Eğirdir’e yurt yapılmasının gündeme gelmemesi.

“YURTLARA GÖNDERDİĞİMİZ ÖĞRENCİLER

KAPIDAN GERİ ÇEVİRİLİYOR”

Alınan karar ile ilgili konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl belediye olarak yurtlara öğrenci gönderiyoruz, gönderdiğimiz öğrenciler kapılardan geri çevriliyor dedi.  Başkan Şengöl; “ Bir birliktelik kurulmuş bu birlikteliğin en büyük ortağı da Eğirdir belediyesi, çocuklar gidiyor yurtlara daha yazı gelmedi, yok böyle bir şey burada yer mi var gibi ifadelerle 3 kişi anca yararlanmış. Çok iyi bir düşünce ile kurulan bu birlik amacının dışında kullanılmaya başlanılmış. Bu yıl okuyacak Çocuklar için Eğirdir Belediyesine 18 kişilik yurt hakkı verildi 14’ünü kullandık. Daha sonra gelen bir telefon üzerine Özel idare Kredi yurtlar Kurumu ile anlaşmazlığa düştüğü gerekçesiyle kontenjanların iptal olduğunu söylediler. Nedenini sorduğumuzda ise hiçbir cevap alamıyoruz” dedi.

“EĞİRDİRLİNİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ”

Eğirdir’in ve Eğirdirlinin haklarını kimseye yedirtmeyeceğini söyleyen Başkan Şengöl, hakkımızı hukuksal yollardan aramak istiyoruz” dedi

Başkan Şengöl konuşmasında “ Yurt Yaptırma Birliğine açık çek veriyorum. Eğirdir Belediyesinin hakkını ben arsa vereyim Eğirdir’e ya yurt yapsınlar yada para olarak bize versinler. Biz Eğirdir Belediyesi olarak buraya yurt yapalım diye kongrede dile getirdim.   Aynı zamanda kongrede de söylediğim gibi ben bu makama Eğirdirlinin hakkını korumaya, savunmaya ve aramaya geldim, kimselere yedirtmem. Bu dediğim önerileri kabul ederlerse biz Eğirdir’e yurt yaptıralım.

“MECLİSTE AK PARTİLİ ÜYELER RED OYU VERDİ”

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yurt yaptırma birliğinden ayrılma kararını Meclis toplantısında Meclis üyeleri ile paylaştığını fakat Ak Partili Meclis üyelerinin konu ile ilgili red kararı vermesini anlayamadığını da sözlerine ekledi.

Başkan Şengöl “ Nisan ayı meclis toplantımızda arkadaşlara konuyu anlattım. Meclis üyelerimizden yurt yaptırma birliğinden taleplerimizin karşılanmaması durumunda ayrılacağımızı beyan ettim. Ak Partili Meclis üyeleri dışında red veren olmadı ve oy çokluğu ile kabul edildi. Bende Ak Partili Meclis üyelerine Eğirdir belediyesinin hakkını savunmuyorsunuz, bu sistemde devam etsin istiyorsanız Eğirdir Belediyesine ve Eğirdirdeki öğrencilerimize haksızlık yapıyorsunuz” dedim. Ben söylediklerimin arkasındayım, isteklerimiz kabul edilirse Eğirdir’e yurt kazandıracağız, aksine kabul edilmez ise hakkımızı hukuki yollardan arayarak Eğirdir’in menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.    

  

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...