“Mücadeleyle, kayıplarla geçen bir yılı daha geride bıraktık”

1 Ocak 2013 17:32

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, geride bıraktığımız 2012 yılını değerlendirdi.

2012 yılının hatırlanmak istenmeyen olaylarla dolu olduğunu belirten Balaban, 2013 yılının ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi, bütün insanlığa barış, huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesi dileklerinde bulundu.

Balaban’ın açıklaması şöyle: “2012 gerek Türkiye’de gerekse sınırlarımız dışında yaşananlarıyla hiç de hatırlamak istemeyeceğimiz bir yıl oldu. Yakın coğrafyamızda, dil, din, kültür ve tarih birliğimiz bulunan ülkelerde başlatılan iç çatışmalar, Irak’ta bir türlü dinmek bilmeyen kan ve gözyaşı, Kerkük’te, Doğu Türkistan’da, Arakan’da,  Filistin ve Afganistan’da oluk oluk akıtılan Türk ve Müslüman kanı, 2012 yılının ülkemiz dışından yüreğimize işleyen acılarıydı.

Ülkemiz sınırları içerisinde tırmanışa geçen terör eylemleri nedeniyle toprağa verdiğimiz can parelerimiz, şehitlerimiz ise belleğimizden hiç çıkmayacak, yarası hiç kapanmayacak acılar bıraktı.  Devlet ve millet bütünlüğümüzü parçalayıp federasyon kurmayı talep edenlerin seslerini iyice yükselttikleri; cüretkâr tavırlarla devletimize meydan okuyanların iç ve dış desteklerle palazlandıkları; kapalı kapılar ardında teröristlerle yapılan kirli pazarlıkların şehitlerimizin kemiklerini sızlattığı; şairlerimizi, ozanlarımızı, sanatçılarımızı, düşünür ve devlet adamlarımızı kaybetmenin gönül telimizi titrettiği bir yıl oldu 2012.

2012 yılında “Son 50 yılın en iyi toplu sözleşmesini yaptık” deyip, müsteşara 772 TL ek ödeme verilmesine rağmen;  kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunu oluşturan öğretmen, din görevlisi, hekim dışı sağlık personeli, polis, subay, ast subay, profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları ve KİT çalışanları gibi 1,5 milyon kamu görevlisine hiç ek ödeme artışı yapılmamasına sessiz kalanları ibretle izledik.

Doğalgaza % 29,3; trene %27,1; şampuana %25; oduna %21,2; elektriğe %20; vapura %19, sabuna %18; kömüre %15,9; tavuk eti, fasulye ve tıraş bıçağına %15; deterjana %13; mazota ve benzine %12; mutfak tüpüne ve okul masraflarına %10 zam yapılırken, memurlarımıza, emekli, dul ve yetimlere  %4+4 artışı reva gören yetkililerin; ülkedeki bütün ekonomik sorunların sebebi olarak, yokluk içinde kıvranan bu dar ve sabit gelirli kesimi işaret ettiğine şahit olduk.

Sorgusuz sualsiz her şeye “Evet” demenin, biat etmenin bir hastalık haline geldiğini; siyasetin bütün desteğini arkasına alıp, toplu sözleşme masasına yetkili Konfederasyon sıfatıyla oturanların Hakem Kurulu’na atadığı akademisyenin, vatandaştan toplanacak vergilerde yapılacak %18, kreş ücretleri, lojman kiraları, resim ve harçlara yapılacak %12 zammı görmeyip, 2013 yılında memur ve emeklilerimizi ekonomik cenderenin içine sokacak %3+3 maaş artışına da“Evet” demesinde gördük.

Bütün yalanlara, yanlış yönlendirmelere ve olumsuz şartlara rağmen istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdüren ve 420 bine ulaşan üyesiyle, koca bir çınar haline gelerek 20. Kuruluş yılını kutlayan Türkiye Kamu-Sen’in, dost düşman herkese daha nice 20 yıllarda haksızlıkların karşısında, emeğin, hakkın ve memurun yanında olacağını haykırışının mutluluğunu ve gururunu yaşadık.

Mücadeleyle, acılarla, kayıplarla ve mutluluklarla geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak memurlarımızın milli gelirden hak ettiğini alın teri kurumadan alması, bütün haksızlıkların, yoksullukların ve acıların dinmesi için verdiğimiz mücadeleye 2013 yılında da aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Sevdası ile mücadelesi ile “milli değerlerine ve inançlarına bağlı, hak mücadelesi veren memurlarımızın tek ve en korunaklı sığınağı olan Türkiye Kamu-Sen, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün haksızlıkların karşısında her zaman dik durmasını bilecektir.

Bu vesile ile grevli, toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, özgürlükçü sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir toplum ve örnek alan değil, örnek olan; çığır açan, güçlü, lider ülke, büyük bir Türkiye için çıktığımız bu zorlu yolda, başta bizleri 20 yıldır desteğinden hiç mahrum bırakmayan kamu çalışanları olmak üzere milletimizin ve tüm insanlığın yeni yılını kutlarken, 2013 yılının ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi, bütün insanlığa barış, huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesi dileklerimle saygılar sunarım.

                                                                                                          

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...