“Hem denetleyeceğiz, hem hesap soracağız”

13 Nisan 2017 15:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletvekili sayısının 600'e yükselecek olmasına yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Anayasa değişiklik paketi içerisinde yer alan milletvekili sayısının artırılmasına yönelik maddeye yapılan eleştirileri değerlendiren Bilgiç, şöyle konuştu: "Keşke Isparta'da 10 milletvekili olsaydı. 550-600 değil de 2 bin milletvekili olsaydı. Başı sıkışan herkes, bir talebi olan herkes bir milletvekiline ulaşabilse. Benim bugün bir çok programım var. Bugün telefonumda 150 cevapsız arama var. Dönemiyorum. Hemşehrimin belki çok acele işi var. Avrupalı bunu hakediyor ama Türk bunu hak etmiyor. Hep bu bakış açısı. Bizler milletin temsilcisiyiz. Bunun tartışmaya açılması bile milli iradenin tartışmaya açılmasıdır. Milletvekilini itibarsızlaştırarak milletin iradesini itibarsızlaştırıyorlar. Milletin efendisi milletin ta kendisidir. Bana göre 600 bile az. Isparta'da milletvekili sayısı 4'den 3'e düştü diye üzülmüyor muyuz? Keşke daha çok olsa. Biz daha çok hizmet mücadelesi veririz. Ankara'dan hizmetlerin getirilmesi için büyük kavgalar veriliyor. Bugün bakanlar parlamentodan çıktığı için benim yol arkadaşlarım. Şimdi dışardan atanacakları için, milletvekili olmayacakları için hizmetin kavgasını çok daha fazla yapacağız. Hem denetleyeceğiz, hem hesap soracağız. Güçlenme budur. Milletvekili daha güçlü konuma geliyor. Meclisteki kavgalar iktidar kavgasıdır. Bunları da artık görmeyeceksiniz. Millet bir seçimle iktidarı, hükümeti belirleyecek. Herkes işine bakacak. Parlamento yasama ile denetim ile uğraşacak. Güçlü devlet böyle olur."

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, turizmden eğitime kadar Isparta'da yapımı tamamlanan, inşaatı devam eden ve programlanmış yatırımlar için istikrarı işaret etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, ilk etapta Senirkent ve Şarkikaraağaç ovasında sulama rehabilitasyon projesi gerçekleştirileceğini, güneş enerji panelleri ile sistemin kendi elektriğini üretebileceğini açıkladı. Yalvaç, Atabey ve Gelendost ovasında da sulama rehabilitasyonu yapılacak.

 

Bu haber 534 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...