Seracılık Kursiyerlerine Sertifikaları Dağıtıldı

10 Nisan 2017 18:14

Aksu İlçesinde düzenlenen seracılık kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Aksu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Aksu İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Aksu İlçesi Karağı Köyünde organize edilen seracılık kursu tamamlanarak başarılı kursiyerlerin sertifikaları düzenlenen törenle kursiyerlere teslim edildi.

Törene Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, İl Müdür Yardımcısı Ayhan Yaman, İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Bayraklı, Aksu İlçe Müdürü Ayhan Gençtürk ve İlçe Müdürlüğü personelleri ile Aksu ilçesinin idari amirleri katıldı. Kurs süresince kursa ilgi gösteren kursiyerlerin hepsi de başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Geçen yıl Aksu İlçesinde 9 dönüm sera yetiştiriciliği yapılırken bu yıl Aksu Merkez’de 3 çiftçi 4 dönüm, Kösre Köyünde 1 çiftçi 1 dönüm, Karağı Köyünde 23 çiftçi 30 dönüm sera yapacaktır.  

Yapılan seracılık kursunun ardından Aksu İlçe Müdürlüğü ile Aksu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çilek yetiştiriciliği kursu açmıştır. Son zamanlarda çilek yetiştiriciliğinin arttığı Isparta İlinde, Aksu İlçesine ait 50 çiftçi 100 dönüm çilek yetiştiriciliği yapmaktadır. Çilek yetiştiriciliğinin daha bilinçli yapılabilmesi için açılan kursta ders dışında, arazide birebir uygulamalı olarak dersler verilecek olup, çiftçilere olan destek devam edecektir.

Bu projelerin takiplerinin yapılması ve desteğe devam edilmesi ile üretim potansiyelin daha da artırılması hedeflenmektedir.

Bu haber 541 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...