Belediye Kadınlar Meclisi’nden halka yönelik sağlık eğitimi

31 Aralık 2012 12:38

Isparta Belediyesi Kadınlar meclisi halkı diyabet ve obazite ile ilgili vatandaşı bilgilendirmek amacıyla bir eğitim semineri düzenledi. Gülcü Mahallesi Sosyal tesislerinde ilki başlatılan eğitim seminerine Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’da eşlik etti. Halkın sağlığı ve pratik yolları ile ilgili eğitim seminerleri bundan sonra her mahallede ayda bir olmak üzere gerçekleştirilecek.

Gülcü Mahallesi sosyal tesisinde düzenlenen Diyabet ve obezite hastalığı ile ilgili Doç. Dr. Banu Köroğlu ve Doç Dr. Özgür Pirgon slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi. Erken teşhis ve tedavide bu sorunun kalktığını ve halkın özellikle obezite konusunda bilinçli olmaları bu hastalığın tedavisinin daha kolay tamamlandığını belirtti. Obezite hastalığının başında ayaküstü yenen yani yeni tabirle fast foot tabir edilen yiyeceklerin büyük etken olduğunu ve sağlıksız beslenmeden kaynaklandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da kadınlar meclisinin halka yönelik başlatmış olduğu bu uygulamanın devam edeceğini halkı çeşitli hastalıklarla ilgili bilinçlendirme ve eğitim toplantılarının devam edeceğini belirtti. Çağın hastalığı olarak bilinen obeziteden kurtulmanın bilinçli beslenmeden geçtiğini belirten Günaydın, “ABD’nin en büyük sorunlarından başında obezite hastalığı gelmektedir. Bu hastalıkla ciddi mücadele yapmaktadır. Gerçi Türk Milleti çok fazla obazite değil ancak yeni yetişen gençlerimizin sağlıksız beslenme ve fast foot türü yemek yemeleri Türkiye’nin geleceğinde de bu hastalık ciddi boyutlara ulaşacağının bir gösterisidir. Bu hastalıktan kurtulmanın en kolay yolu sağlıklı beslenmeden geçmektedir. Bununla birlikte şeker hastalığı hastalığı yaygınlaşmış durumdadır. Hemen hemen bütün vatandaşımızda az yada çok şeker hastalığını görmek mümkün. Bu hastalığı bilmek ve ona göre kendimize yön vermek çok önemlidir. İşte bu gün konuk olarak getirmiş olduğumuz doktorlarımız bu iki hastalık konusunda sizleri bilgilendireceklerdir. Belediyemiz bundan sonra buna benzer etkinlikler düzenleyerek halkımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için gayret göstereceğiz” dedi.

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...