Yeni Rotası ˈˈNesnelerin İnternetiˈˈ ve ˈˈYapay Zekâˈˈ

4 Nisan 2017 16:19

İlham Veren Üniversite: SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Yunus Emre Karabulut, çok yakın bir gelecekte, Nesnelerin İnterneti olarak tanımlanan IOT ve Yapay Zeka üzerine çalışmalar yapacaklarını anlatıyor.

Üniversite- sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti’nde kurulan Dijital İş Geliştirme Ajansı Teknovol, İnternet Reklamcılığı ve Dijital Pazarlama alanlarındaˈˈGoogleˈˈ ile çözüm ortaklığı yapıyor. Ayrıca kurumsal web geliştirme de sağlıyorlar. Şimdi de ˈˈNesnelerin İnternetiˈˈ ve ˈˈTürkiye’nin Web Master Mutfağıˈˈ üzerinde çalışan Teknovol’un Kurucusu SDÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Yunus Emre Karabulut ile dijital geleceği sizin için konuştuk.

GELECEK

ˈˈİlham Veren Üniversiteˈˈ mottosu ile ulusal ve global alanda insana, doğaya, bilim dünyasına değerler üreten Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Göller Bölgesi Teknokenti’nde de gelecek inşa ediyor. Üniversite- sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti’nde kurulan araştırma- geliştirme şirketi Teknovol, Dünya’nın En Değerli İlk 10 Kuruluşu arasında yer alan internet arama motoru ˈˈGoogleˈˈ ile de çözüm ortaklığı yapıyor. Zira Google, Teknovol’e ˈˈPartnerˈˈ Sertifikası verdi.

WEB

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan, şu anda Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ˈˈSosyal Medya Analiz Aracıˈˈ başlıklı Yüksek Lisans Tezi hazırlayan Yunus Emre Karabulut, Teknokent’te Türkiye’nin Webmaster Mutfağı’nın (https://webmaster.kitchen) temellerini attıklarını ve şu an insanların birbirleriyle etkileşime geçebilecekleri şekilde geliştirmeye başladıklarını söyledi. ˈNesnelerin İnternetiˈ olarak açılımı yapılabilecek IOT Teknolojisi ve Yapay Zekâ üzerine çalışan Karabulut ile sizin için ˈˈDijital Gelecekˈˈ konuştuk.

UMMAN

2014 Mart’ta SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti’nde yazılım üzerine şirket kurduğunu söyleyen Yunus Emre Karabulut, Dijital Çağ’ın 3D Yazıcı- Robot ve Yapay Zekâ’yı da içeren devasa bir umman olduğunu anlattı. SDÜ’de ˈˈTeknoloji ve Girişimci Eko- Sistem’iˈˈ inşa etmek üzere strateji hazırladıklarını dile getiren Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

ˈˈ2013- 2014 Akademik Yıl, SDÜ Teknik Eğitim Fakültesi, Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü mezunuyum.  Şu anda da Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Tezli Yüksek Lisans öğrencisiyim. Tez konum ˈˈDuyguları ve Olayları İnceleyen Sosyal Medya Analiz Aracı.ˈˈ Mart 2014’te SDÜ Göller Bölgesi Teknokent’inde ofis açtık, Teknovol’ü kurduk. Bu bir Dijital İş Geliştirme şirketi. Aynı zamanda yazılım alanında araştırma- geliştirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Faaliyet alanlarımızdan biri de arama motoru optimizasyonu üzerine. Kurumsal SEO Danışmanlığı, Web Geliştirme, Dijital Pazarlama Danışmanlığı yapıyor ve bu alanlarda eğitim veriyoruz. Markaların internet şubeleri için optimizasyon yapıyoruz. Dijital iş geliştirme süreçlerini yönetiyoruz. İşletmeler için web geliştirme hizmetleri veriyoruz.

SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti’nde hayata geçirdiğimiz çalışmalar sayesinde internet arama motoru Google tarafından çözüm ortağı olduk Google’ın gerçekleştirmemizi istediği müşteri portföyü, bütçe yönetimi ve sertifikasyon şartlarını yerine getirdik. Google İnternet Reklamcılığı sınavlarını başarı ile tamamlayarak Google İş Ortağı bir Ajans olduk. Dijital İş Geliştirme Ajansı yüzü de olan Teknovol için bu önemli bir artı değer oldu. İnternet yazılımından sosyal paylaşım ağları yönetimine kadar genel şemsiyede her alanda faaliyet gösteriyoruz. Yoğunluklu olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’daki kuruluşlar ile çalışıyoruz.

GÜVEN

Dijital Çağ’da güven çok önemli bir unsur. SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti bize vergi ve kira avantajı sağlamasının yanı sıra büyük bir güven de veriyor. Zira proje yaptığımız kurumlar, dijital hizmet vericilere karşı tam güven ister. Bize de bunu SDÜ gibi global bir yükseköğretim markası sağlıyor. Bu açıdan SDÜ öğrencisi olduğum için çok mutluluk duyuyorum. SDÜ Teknokenti’nde faaliyetlerimi bir ˈˈGirişim Ofisi/Mutfağıˈˈne dönüştürmek istiyorum.ˈˈ

YAPAY ZEKÂ

Şu anda ˈSosyal Paylaşım Ağları’nda Duygu Analiziˈ başlıklı bir AR- GE çalışması yaptıklarını kaydeden Yunus Emre Karabulut, gelecekte rotalarının ˈˈNesnelerin İnternetiˈˈ olarak tanımlanan IOT olduğunu söyledi. Bunun geniş açıdan düşünüldüğü an ˈˈYapay Zekâˈˈ olduğunu kaydeden Karabulut, hedef rotasını şöyle çizdi:

ˈˈSDÜ Göller Bölgesi Teknokenti’nde bir hedefimiz daha var: ˈˈTürkiye’nin Web Mutfağı…ˈˈ Bu alanda büyük açık var. Bir yazılım üzerine çalışıyoruz. İnternet ortamında soru- cevap platformu oluşturacağız. Gelişime çok açık bir alan. Türkiye’de bu alanda çalışan yeterli mühendis yok. Dolayısı ile Türkiye’nin bu alanda kendi Eko- Sistem’i yok. Bunu SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti’nde başarmak için fikir geliştirmeye devam edeceğiz.ˈˈ

Dijitalin her yelpazesinde  kişi ve markaların itibar yönetimini de üstlenen araştırma- geliştirme şirketi Teknovol’de 3 kişi görev yapıyor. Mühendislik dallarından da 4 yarı zamanlı öğrenci çalışıyor. Daha ayrıntılı bilgi için:

İLETİŞİM KANALLARI:

TEKNOVOL

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)

Doğu Yerleşkesi

Göller Bölgesi Teknokenti

Ofis: 211

PK: 32100

Isparta/ Türkiye

Telefon:

0 850 840 23 26

İnternet:

http://www.teknovol.com.tr

https://webmaster.kitchen

Elektronik Posta:

info@teknovol.com.tr

Sosyal Paylaşım Ağı:

F: Teknovol

T: Teknovol

G: TeknovolTr

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...