İstanbul Yolu’nda altyapı ve asfaltlama çalışmaları sona erdi

31 Aralık 2012 12:26

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ve Demirköprü’den başlayarak, Zabıta Müdürlüğü Kavşağına kadar devam eden toplam 6.5 km’lik yolda mutlu sona ulaşıldı. İçerisinde Aksu Caddesi, 6 Mart Caddesi, İstanbul yolunu kapsayan hatlar başta içme suyu ana taşıyıcı hattı, şebeke hatları, yağmur suyu hattı ile ızgara dağıtımları, bina bağlantıları ve tali yol bağlantıları Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğü de aynı caddelerde stabilize serme ve sıkıştırma, ilk kat ve ikinci kat dayanıklı asfalt çalışmalarını kısa sürede tamamladı. Biten caddelerde de yol şeritleri çekildi, caddelere ‘yavaş’, ‘dur’ ‘dikkat’ ile40 kmhız yazıları yazıldı. Cadde tamamen bitirilerek sürücülerin kullanımına sunuldu.

Demirköprü’den başlayan ve Zabıta Kavşağında son bulan çalışmaları sıkça yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, son asfalt çalışmalarının gerçekleştirildiği Zabıta Kavşağı’nda da incelemelerini sürdürdü. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapılan son çalışmayla 80 km’lik altyapısıyla birlikte dayanıklı asfalt dökümü hedeflerine ulaştıklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalara demirköprüde kestikleri kurban ile başladıklarını ve kısa süre içerisinde 6.5 km’lik yolun tamamlandığını ifade etti. Son asfaltın da döküldüğünü ve şu anda yol çizgilerinin de çizildiğini anlatan Başkan Günaydın, yapılanı ‘zor bir iş, büyük maliyetler getiren bir iş’ olarak tanımlarken, bugün bu işin tamamlanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Günaydın, şehrin önemli bir ana arteri olduğunu ve şehri ikiye bölen bir yol konumunda bulunan Demirköprü-Zabıta Kavşağı arasının eksiksiz olarak kullanıma açıldığını ve her şeyin istedikleri gibi olduğunu ifade etti. Günaydın, “Kimsenin burnu kanamadan bu çalışmalar yapıldı. Bu son çalışma ile birlikte 80 km’lik hedefimize ulaşmış olduk. Hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gelecek sezon hedefimiz altyapılarıyla birlikte 250 km’lik bir yolu asfaltlamak. Bu hedefimize de ulaştığımız takdirde 81 il içinde altyapısını tamamlamış tek il olacağız” dedi.

Çalışmaları gerçekleştiren personelini de unutmayan Başkan Günaydın, personelin belirlenen hedefe odaklandığını ve bu doğrultuda çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Hedefe ulaşılmasında araçların yeni olmasının da önemine değinen Başkan Günaydın, “Gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden bu çalışmaları gerçekleştiren tüm personelime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların ve gelecek sezonda yapacak olduğumuz çalışmaların şimdiden memleketimize hayırlar, uğurlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın denetimleri sırasında hoş bir sürprizle de karşılaştı. Ayfer Poyrazoğlu isimli bir vatandaş, Başkan Günaydın’ı teşekkür etmek için kaç günlerdir beklediğini söyledi. Başkan Günaydın’a ‘sizden çok memnunuz’ diyen Ayfer Poyrazoğlu, “Şehri güzelleştiriyorsunuz. Altyapı, üst yapıları ve fabrikalar yapıyorsunuz” dedi. Bu arada Başkan Günaydın’da ‘Çalışmaları iyi takip ediyorsunuz’ derken, Poyrazoğlu “Evet ederim. Sizleri takdir ediyorum. Başarılarının devamını dilerim. Çok güzel işler yaptınız” şeklinde konuşarak, Başkan Günaydın’a teşekkür etti.

 

 

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...