“Bunlar resmen iftiradır”

9 Ağustos 2012 18:40

“Bunlar resmen iftiradır”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya  Günaydın, İl Özel İdaresi binasının imar durumunu geciktirdiği iddiasıyla hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e sert cevap vererek; “Bunlar tamamen iftiradır. Kime imarda kolaylık sağlamışım getirsin bir kişi görelim” dedi.

 

İl Özel İdaresi’ne ait olan ve şehir merkezinde uzun bir süredir atıl durumda bulunan 5 katlı bina Belediye ile iktidar partisi Milletvekillerini karşı karşıya getirdi. Söz konusu binanın imar değişikliği konusunun 2 aydır çözülememesi tartışmaların kaynağı haline geldi.

GÜNAYDIN’DAN BİLGİÇ’E CEVAP

İl Özel idaresinin emsal artışı teklifine bugüne kadar karar vermeyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile meclisi büyük bir yanlışın içerisinde olmakla suçlayan Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Günaydın kendi yakınlarına ve partililerine her türlü imar uygulamasına izin veriyor. Ama Ispartalının öz malına izin vermiyor” ifadelerini kullanmıştı. Milletvekili Bilgiç’in bu açıklamalarına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan cevap gecikmedi.

GÜNAYDIN; “BİLGİSİZCE YAPILAN BİR AÇIKLAMA, AYIPTIR”

Kendisinin yakınlarına veya partililerine imarda kolaylık sağladığı yönündeki iddiayı değerlendiren Başkan Günaydın, “Bir Milletvekili açıklama yapıyor. Ayıptır, bilgisizce yapılan bir açıklamadır. Dana önce de bu milletvekili böyle bilgisizce konuşmuştu. Ancak ben ona gereken cevabı vermiştim. Şimdi ailemi, yakınlarımı ve çevremi de karıştırmış. Yok imarda yolsuzluk yapılıyor anlamında bir şeyler söylemiş. Bana madde madde, isim isim söyle. Kime imarda kolaylık sağlamışım. Getir de öyle konuş. İftira atma. Yalan söylemek hele hele Ramazan’da günahtır. Kur’an-ı Kerimde de ayetler vardır yalan konuşanla ilgili. Günahtır. Ayıptır ya bir milletvekiline yakışıyor mu böyle konuşmalar. Nedir bu telaş? Neyin telaşı içerisindesin? Bir şey mi kaybedeceksin?” dedi.

“İSTESEYDİK BÖLGE HASTANESİNDEKİ

ARAZİYİ VERMEZ ENGEL OLURDUK”

Bölge Hastanesine engel olmadığını belirten Günaydın, Sümer Halı arazisi üzerine yapılması hedeflenen Bölge Hastanesiyle ilgili de konuştu Milletvekili. Benim orayı engellemeye çalıştığımı söyledi. Şimdi de aynısını özel idare binasında yaptığımı söylüyor. Ben Bölge Hastanesinin geçmesi için meclis üyelerimle birlikte büyük çaba sarf ettik. Belediye’nin bin100 metrekare yeri vardı orayı devrettik. İsteseydik 40 yıl orada onlara engel olurduk. Ama yapmadık. Niye birileri çıkıp işte engelci oluyor diye demagoji yapmasınlar diye. Yani işlerini demagoji yapmasınlar diye jet hızıyla bitirdim. Daha ne istiyorlar. İftira atmasın bir leke atmak için. Yazıklar olsun o milletvekiline” diye konuştu.

“SEN VALİ MİSİN? MECLİS ÜYESİ MİSİN?”

Eski özel idaresinin bulunduğu alana yapılacak olan otelle ilgili mülk sahiplerinin konuşması gerektiğine dikkat çeken Yusuf Ziya Günaydın, “Milletvekili hem mülk sahibi değil, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri değil, Vali değil, İl Genel Meclisi Başkanı değil, İl Genel Meclisi Üyesi değil niye burayla ilgili konuşuyor ki. Sana mı sıra düştü. Sen meclis üyesi misin? Bana yanlış yaptı diyor. Ben devletime karşı hiçbir zaman bir yanlış hareketin içerisinde olmadım. Bugüne kadar vergi ödenmeyen yerde devletime vergi ödeyen bir belediye haline geldik. Devletine vergi ödeyen bir insan devletine engel olur mu? Var mı böyle bir mantık. Onun için milletvekili unvanını ve koltuğunun onurunu düşünsün. Çalışan bir belediye başkanına iftira atmaya kalkmasın” dedi.

 

 

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...