SDÜ Hastanesi Modern Tekniklerle hizmet vermeye devam ediyor

29 Aralık 2012 14:04

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, kullandığı modern teknikler ve gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla bölgesine hizmet vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda SDÜ Hastanesinde ürojinekoloji alanında getirilen yeni ameliyat tekniklerini tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Konu hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baha Oral, idrar kaçırma ve rahim sarkması problemiyle karşı karşıya kalan hastaların en modern sistemlerle SDÜ Hastanesinde tedavi edildiğini söyledi. Şişmanlık, doğum sayısı ve yaşlılığın genital organların sarkmasına neden olduğunu belirten Oral “Bu tip rahatsızlıklarda önceden hastaların tamamen rahmi alınıyordu ancak modern tedavi yöntemiyle, herhangi bir organ alınmadan sadece sarkmanın olduğu kısım tedavi edilebiliyor. Çoğu zaman genel anestezi verilmeden uygulanan bu ameliyatlar sayesinde, hastanın iyileşme süreci daha da kısalıyor ve yaşam konforu artıyor.” dedi.

Oral, ayrıca geçtiğimiz hafta Türk Ürojinekoloji Derneği işbirliği ile düzenlenen “Ürojinekoloji İdrar Kaçırma ve Yeni Ameliyat Teknikleri” konulu çalıştay hakkında da bilgi verdi. Farklı üniversitelerden uzmanların ve ürologların katılımıyla 2 gün boyunca üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk gününde, idrar kaçırma tedavisinde kullanılan tıbbi ve cerrahi tedavilerin yan etkileri, rahim sarkması evrelendirmesi, tedavileri ve yeni uygulanan ameliyat tekniklerinin anlatıldığını belirten Oral, ikinci gün ise Hastanemiz ameliyathanesinde idrar kaçırma ve rahim sarkması bulunan 6 hastaya, en son ameliyat tekniklerinin yer aldığı bir dizi operasyon uygulandığını kaydetti.

 

Bu haber 822 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...