Atabey’de inşa edilecek Akçay Barajı ihalesi yapıldı

21 Mart 2017 17:04

Atabeylilerin uzun süredir merakla beklediği Kısık bölgesine yapılacak olan Isparta’nın en büyük barajlarından Akçay’ın ihalesi yapıldı. Bu doğrultuda Atabey ovasının tarımsal sulama ihtiyacını tamamen karşılayacak olan baraj bölge ekonomisine de yılda 33 milyon lira katkı sağlayacak.

Tamamlandığında Isparta’nın en yüksek gövde yüksekliğine sahip barajı olma özelliğini kazanacak olan Atabey Akçay Barajı İnşaatının ihalesi tamamlandı. Barajla ilgili Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy konuştu.

Yılda 10-12 bin metre küp suyun boşa akarak, tarım alanlarına zarar verdiğini belirten Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, bu nedenle geliştirilen baraj projesinin tamamlandığında Isparta’nın gövde yüksekliği en büyük baraj olacağını kaydetti.

Baraj tamamlandığında 21 bin 530 mümbit tarım arazisinin suya kavuşacağını dile getiren Atabey Belediye Başkanı Atasoy, “baraj sayesinde, bölge halkına ve ekonomiye yılda yaklaşık 33 milyon lira ekonomik katkı sağlanması planlanmaktadır” diye konuştu.

Baraj ile Eğirdir’den gelen suyun enerji bedelinin ortadan kalkacağını ve tarım arazilerinin zararın olmayacağını vurgulayan Başkan Atasoy, barajın Atabey’e kazandırılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...