“Türk savaş tarihine altın harflerle yazılmıştır”

20 Mart 2017 18:07

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü nedeniyle Isparta BARO Başkanı Av.Gökmen Hakkı Gökmenoğlu bir mesaj yayınladı. “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünü kutluyoruz.” diyen Gökmenoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “ 18 Mart 1915 tarihi Düşmana Çanakkale'nin denizden geçilemeyeceğini ecdadımızın gösterdiği tarihtir. Bu tarih Aynı zamanda; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferini kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü de idrak ettiğimiz tarihtir. Bu onurunu hep beraber yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur.

Çanakkale savaşı; tarihin kaderini değiştiren, Türk'ün şan ve şerefini yücelten, vatana sevgi duygusunu geliştiren, İman gücünü bayraklaştıran ve Çanakkale’de savaşanları kahramanlaştıran görkemli bir destandır. Bu destanı yazanlar da Şehit ve Gazilerimizdir.

Isparta Barosu büyük zaferin 102. yılında ülkenin bağımsızlığı için canlarını veren Çanakkale şehitlerini ve gazilerini saygıyla anmakta, onların yüksek özverilerinden bu gün için de alınacak dersler olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmaktadır! Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize uzun ömürler dileriz.”

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...