KYK öğrencileri ile spor şöleni başlıyor

18 Mart 2017 16:17

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren iki kurum olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü işbirliğinde yurtlarda kalan Üniversite öğrencilerinin sportif faaliyetlere katılımını sağlayarak serbest zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmelerini sağlama amacıyla sportif faaliyetler gerçekleştirilecek.

Spor Genel Müdürlüğü düzeyinde yapılan protokol kapsamında iki kurum işbirliğiyle KYK yurtlarında kalan öğrenciler arasında spor turnuvaları gerçekleştirilecek. Spor şöleni adı altında turnuvalar Basketbol, Futbol ve Voleybol branşlarında düzenlenecek.

20-22 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak turnuvalara katılacak takımlar belli olurken, organizasyon komitesi tarafından fikstürler belli oldu.

Futbol Turnuvası 20-21 Mart 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Stadyumunda gerçekleştirilecek. Basketbol ve Futbol Turnuvaları ise 21-22 Mart 2017 tarihleri arasında SDÜ Batı Kampusü Spor Salonunda düzenlenecek.

İki kurum işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek,  “Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları doğrultusunda Spor Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yurtlarında barınan öğrencilerin, serbest zamanlarının değerlendirilmesi amacıyla spor yarışmaları, gençlik faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin Basketbol, Futbol ve Voleybol branşlarında spor faaliyet gerçekleştirileceğiz. Üniversite öğrencilerimizin turnuvalar öncesi hazırlıklarını İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren antrenörlerimiz eşliğinde sürdürüyor. Katılımın oldukça iyi olması bizleri sevindirdi. İki kardeş kurum arasında işbirliğimiz devam edecek. Öğrencilerimizin boş zamanları değerlendirebilecekleri spor, kültürel ve sosyal etkinlik, program ve projeleri sürdüreceğiz” dedi.

İl Müdürü Gevrek, 20-22 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan spor turnuvalarına tüm öğrencileri ve sporseverleri davet etti.

Bu haber 524 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...