YEŞİLAY CEMİYETİ Yeni Yönetimi oluştu

11 Mart 2017 10:56

Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.

Ülkemiz son dönemlerde ekonomik, kültürel ve ahlâki bir kalkınma atmosferi içindeyken; cemiyetimiz tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmeyi, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Ülkemizde bağımlılık yapıcı maddelerin artan kullanımı, yüzbinlerle ifade edilen ölüm oranları ve büyük çaplı ekonomik kayıplar daha etkin bir Yeşilay’a ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Bundan bir asır kadar önce, memleketimizin

ve milletimizin zor günlerinde, neslin bekasını ve milletin istikbalini dert edinmiş

“ilim” ve “irfan” sahiplerinin el ele vererek kurduğu “Türkiye Yeşilay Cemiyeti”, bugün ülke sathına yayılmış gönüllüleri ve teşkilatı ile, insanlarımızı her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan korumak, gençlik ve toplumumuzu daha sağlıklı ve üretken hale getirmek için gayretlerini ve mücadelesini sürdürmektedir.

Yaklaşık bir asırdır bağımlılıkla mücadele eden kurumumuzun tarihi geçmişini ve

kuruluş hikayesini de kurumumuz için önemli bir nüans olarak görüp, geçmişimizden aldığımız güçle sağlıklı bir geleceğin inşası için çaba gösteriyoruz.

1920 yılında düşman güçlerinin, İstanbul’u işgali ve yönetimi ele geçirme isteğiyle

kalmayıp, işgale karşı oluşabilecek direnişi kırmak amacıyla ülkemize kasalar dolusu içkiyi getirmeleri bir avuç aydın, vatansever insanı harekete geçirmiştir. Dr. Mazhar Osman Usman, Şeyhülislam İbrahim Haydarizade, Bediüzzaman Said Nursi gibi dönemin kanaat liderleri halkımızın ve bilhassa gençlerimizin mücadele ruhunu yıkacak olan bu işgale karşı o zamanki adıyla Hilal-i Ahdar olan Yeşilayımızın kurulmasına vesile olmuşlardır. 5 Mart 1920’de İstanbul’da kurulan Yeşilay, o asırlık tarihinden bu yana gençlerimizi tüm zararlı alışkanlıklardan korumak için aralıksız çalışmaktadır. Yeşilay’ın kurulduğu 1-7 Mart tarihleri ise ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı da

Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur. Yeşilay, insanlığın en büyük yaralarından birine merhem olma vazifesini taşıyor. Bir insanı bağımlılıktan korumak, bir geleceği kurtarmak demektir. Malumdur ki gençliğine sahip çıkamayan geleceğini inşa edemez. Bunun için bağımlılık tehlikesine karşı, topyekun mücadele etmek gerek, her vicdan sahibinin elini taşın altına koyması gerek!

İşte Yeşilay Şubesi olmak da, bu mücadelede ben de varım demek, geleceğe dair umudu, güveni çoğaltmak için söz vermek demektir.

Bizlerde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Isparta Şubesi yeni Yönetim Kurulu olarak

bağımlılıklarla mücadele konusunda memleketimizdeki her bireyi, her kurumu, bu

mücadelede söz vermeye ve Yeşilay çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Bunun için; oğlunu bağımlılıktan kurtarmak isteyen bir anne, öğrencilerini bağımlılıktan korumak isteyen bir öğretmen, hastalarına ve danışanlarına daha fazla yardım edebilmek isteyen bir doktor veya bir psikolog, bağımlılıklar özelinde çalışmak isteyen bir sivil toplum kuruluşu, insanımız için bağımlılık politikaları geliştiren bir siyasi veya bir bürokrat Yeşilay’ın çalışmalarında kendisine bir yer bulsun istiyoruz. Bu anlamda bağımlılıkla mücadelenin ne kadar zorlu olduğunu hem teorik hem pratik anlamda yakinen bilen bir yönetim kurulu olarak Isparta’mızda ki gerek kamu, gerek özel tüm kuruluşlarla her türlü işbirliğine, desteğe, açık olduğumuz ifade etmek isteriz. Yeşilay Şubesi olmak iyiliğin ve sağlığın peşinde yaklaşık bir asırdır koşan büyük bir ailenin bir parçası olmak, demektir. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük. Geleceği iyilik ve sağlık üzerine inşa etmenin heyecanı daha da büyük! Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin gözbebeği bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Isparta şubesini açmanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Bu denli köklü bir kurumun başkanı olmanın veya yönetiminde görev yapmanın ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun farkında ve bu görevin yarınlara daha iyi bir şekilde teslim edilmesi gereken bir emanet olduğunun bilincinde olduğumuzu ifade ederek halkımızın Yeşilay haftasını kutluyor ve tüm vatandaşlarımıza; “bir söz ile başlar herşey , bağımlılıklardan uzak durmak için SEN DE SÖZ VER” diyoruz.

 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ  ISPARTA ŞUBE YÖNETİMİ

BAŞKAN MUHAMMED SAİD UYAR

YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİ

MUSTAFA SERKAN DEMİREKİN

ABDÜLKERİM ELMAS

ALAATTİN ERKOÇ

AHMET AYDIN

YAŞAR ERBİL

AHMET YILIK

ŞULE TOLA

DEVRAN ÇELİK

HAKAN SALMAN

 

 

Bu haber 516 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...