Isparta’da 15.068 aday ter dökecek

10 Mart 2017 18:07

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS Yükseköğretime Geçiş Sınavına, ülkemizde 2 265 908 aday katılacaktır. Bu kapsamda ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reşat Selbaş, Isparta’da 60 binada, 15.068 adayın bu sınava gireceğini açıkladı.

SDÜ ÖSYM Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reşat Selbaş’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “Sınav, 12 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Adayların sınava girecekleri bina/salonlara atama işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinilecektir.

 Adaylar o gün oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak zamanında sınav yerlerine ulaşmaları gerekmektedir. Sınav günü toplu taşıma araçları saat 07.00’de çalışmaya başlayacaktır. Toplu taşıma araçlarının kullanılması trafik yoğunluğunu azaltacak ve ulaşımı kolaylaştıracaktır.

 Bu sınavda ÖSYM nin yaptığı değişiklik: Adayların sınav yapılacağı binalara saat 09.45’ten önce girmeleri gerekmektedir. 09.45’ten sonra binaların kapıları kapatılacak ve hiçbir aday binaya alınmayacaktır. Adaylar sınav salonlarına ise en geç saat 10.00’da girmeleri gerekmektedir. Saat 10.00’dan sonra adaylar salonlara asla alınmayacaktır. Bu nedenlerden dolayı adayların sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı binada hazır bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısında son derece önemlidir. Adaylarımızın bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

 Adaylar sınava gelirken yanlarında Nüfus Cüzdanı ve Sınava Giriş Belgesi bulundurmak zorundadır. Bunların haricinde geçerli kimlik belgeleri; yeni verilen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, süresi geçmemiş pasaport, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe- mavi kartlar geçerlidir. Nüfus cüzdanlarında soğuk damga, adaya ait güncel fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunmalıdır. Bunun haricinde sürücü belgesi, meslek kartları ve benzeri belgeler kabul edilmemektedir. Sınav günü Merkezde Nüfus İdaresi açık olacak ve belge verilebilecektir. Aynı zamanda SDÜ ÖSYM İl Koordinatörlüğü sınav masasından da sınava giriş belgesi temin edilebilecektir.

 2017 YGS sınav öncesi 11 Mart 2017 cumartesi günü SDÜ de bulunan İl Sınav koordinatörlüğü açık bulundurulacaktır.

 Adaylar ve sınav görevlileri sınava girişte güvenlik görevlileri tarafından aranacaktır. Bu nedenle aday ve görevlilerin yanlarında;

 Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük(alyans hariç),bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç) her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,

 Cep bilgisayarı, saat ve gözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatlarla, Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla, yiyecek, içecek (şeffaf pet şişe içerisinde su hariç) ve diğer tüketim maddeleri ile sınav binasına/salonuna girmesine izin verilmez.)

 Ayrıca 11 Mart 2017 cumartesi günü adayların sınav yapılan binaların içine girmesine izin verilmeyecektir.

 Adayların yukarıdaki hususlara dikkat etmesini ve başarılı bir sınav geçirmelerini temenni ederiz.

Bu haber 482 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...