“Isparta Belediyesi ve Eserleriyle Kıvanç Duyuyoruz”

8 Mart 2017 16:54

Isparta Belediyesi, ISMEK Birimi El Sanatları Merkezi ve Ahşap Sanat Merkezi ürünleri ile ICC- İstanbul Kongre Merkezinde 2-4 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen Lifestyle-Turkey 2017 Muhafazakâr Giyim ve Yaşam Fuarına damgasını vurdu.

Lifestyle-Turkey 2017 Muhafazakâr Giyim ve Yaşam Fuarında, Isparta Belediyesinin standını binlerce kişi gezdi. Ziyaretçiler arasında siyasiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar ve binlerce ziyaretçi yer alırken, standa medyanın da ilgisi yoğun oldu. 3 gün süren fuarın son gününde standı ziyaret edenler arasında Isparta başta olmak üzere Erzurum, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Burdur, Tokat Kültür ve Turizm İl Müdürleri ile Tokat’ın Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İstanbul’daki Ispartalılar Gönül Birliği Derneği Başkanı Doğan Uysal ve çok sayıda işadamı ile vatandaş yer aldı.

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın çalışmalarını belediyecilik anlamında uzun süredir takip ettiğini söyledi. Almaz, “Isparta Belediye Başkanının özellikle kültür, sanat, bilim anlamındaki çalışmalarını yakinen takip eden birisiyim. Bilim, sanat, kültüre bu kadar yakın, ilgili, müktesebatı geniş bir insan Türkiye’de çok az bulunur. Birçok kişi belediyecilik anlamında, bu hususta bilim kültür sanat hususunda adeta ders almalıdır diye düşünüyorum. Sıra dışı bir stant. Isparta’nın birçok konuda çalışmaları ön plana çıkmış. Tüm fuarlara bu düzeyde katılmanızı tavsiye ediyorum.  Kültürün değeri anlaşıldı, çok daha fazla anlaşılmaya başlandı. Bizim gerek sanat, gerek zanaat uğraşlarımız dünyada namdır. Bizim sanat, zanaat, bilim, kültür olarak çok büyük bir altyapımız var, fikri, gönül ve fiili derinliğimiz var. Bu derinliği öne çıkarmak zorundayız. Öne alırken de bizi biz yapan değerleri günümüzle bağdaştırmak, kaynaştırmak gerek. Bunu gençlerimize vermek zorundayız, bu bizim için bir miras, borçtur. Biz nasıl atalarımızdan devraldıysak, aynı şekilde bizden sonrakilere de aynen devretmeliyiz. Bu el sanatları bir sonraki nesil tarafından yapılmalı, kullanılmalı ve ondan sonraki nesle aktarılmalı. Kültür budur. Isparta Belediyesinin bu alana verdiği mesaiyi de takdirle karşılıyorum. Isparta yıllardır çok büyük şans yaşıyor” dedi.

Gülleriyle meşhur Isparta’nın standının kendilerini çektiğini söyleyen Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, “Anadolu kadınının el işi, parmaklarının hünerini burada gördük. Farklı bir konsept olmuş, farklı bir hava yakaladık. Isparta’yı burada yaşıyor gibiyiz. Kendimde bir el sanatçısı olduğum için böyle bir standı görmekten mutlu oldum. Bu konsepti buraya kuran özellikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sanatı ve sanat ruhunu buraya işlemiş. Vizyon çok harika. Asıl Türkiye bu olması gerek diyoruz. Biz sanatımızla, kişiliğimizin vermiş olduğu sanatla, kişiliğimize geri dönmeliyiz. Kültürel açıdan baktığımızda aklıma bu geliyor. Ahşaba vurulan bir çekicin sesi, izi bizim kültürümüzle direkt ilişkili olduğunu burada görebiliyorum. Burayı hazırlayan, Isparta’yı burada bu şekilde tanıtan emeği geçmiş kim varsa hepsine şükranlarımı sunuyorum. Isparta denilince aklıma Türkiye’nin 81 ilinden biri geliyordu, ancak burayı gördükten sonra Isparta’nın vizyonu bende değişti. Kısa ve öz Isparta bence 10 numara olmuş” görüşlerinde bulundu.

Isparta Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Çot da, “Isparta Belediyemiz bu geleneksel el sanatları dalında üretmiş olduğu ürünleriyle ilimizi en güzel şekilde tanıttığına inanıyorum. Bunu yapanların sayın başkanımız başta olmak üzere, kültür müdürümüz ve personeline teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Tokat’ın Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise, “Fuarı gezerken Isparta Belediyemizin hazırladığı ve fuar alanında gezim sonrası fark ettiğim bir numara olan standındayım. Gönülden başta başkanımız olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyorum, kutluyorum. Muhafazakar Giyim Fuarında bizi biz yapan değerlere, milli kültürümüze vermiş olduğunuz önemi ortaya koymuşsunuz. Dedelerimizin, ninelerimizin kullandığı o güzellikleri yeni nesle tanıtma adına güzel bir organizasyon yapmışsınız. Çok mutlu olduk, başarılarınızın devamını diliyoruz. İnşallah bu tür fuarlarda sürekli sizleri görürüz. Hem lokomotif, hem örnek olursunuz” dedi. 

Geçen yıl eylül ayında TÜYAP Fuarında da Isparta Belediyesinin standını ziyaret ettiğini hatırlatan İstanbul’daki Ispartalılar Gönül Birliği Derneği Başkanı Doğan Uysal “Bu dünya kenti, metropol İstanbul’da ilimizin bu güzel ürünleriyle tanıtılması bizleri mutlu ediyor. Türk milli kültür, sanatına da katkı olduğu anlaşılan bu eserlerle hakikaten kıvanç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...