Eğirdir’in mahallesi olan Göktaş yeniden köy oluyor

8 Mart 2017 16:52

Eğirdir’in Göktaş Mahalelsi’nde yaşayan vatandaşlar Ocak ayında referanduma giderek köy olmak istediklerini sandıkta belirtmişlerdi. Göktaş halkının bu talebi dün İl Genel Meclisi’ne geldi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “Göktaş halkı demokratik hakkını sandığa yansıtarak gerekli kararını vermiştir” dedi.

Eğirdir İlçesi Göktaş Mahallesinin, Eğirdir İlçesinden ayrılarak müstakil köy olma talebi meclis gündemine geldi. Göktaş halkı alt yapı ve çevre düzenlemesi gibi işlerinin yapılmadığı gerekçesi ile Eğirdir’in Mahallesi olmaktan çıkarak köy olmak istedikleri için ocak ayında referanduma gitmişti. 600 nüfuslu mahallede 192 oy kullanılmış, sandıktan 191 “Evet” oyu çıkarken 1 “hayır” oyu çıkmıştı.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Göktaş’ın köy olma talebi ile ilgili “Eğirdir İlçesi Göktaş Mahallesindeki köy olma talebi üzerine geçtiğimiz ay burada bir referandum yapıldı. Vatandaşlarımız sandık başına gitti ve yüksek oranda mahallenin, köy olması vatandaşlar tarafından desteklendi. Bu konu bugün bizim gündemimize geldi. Bizde İl Özel İdaresi olarak konuyu ilgili komisyonlardaki arkadaşlarımızın çalışmasının ardından değerlendireceğiz. Konuyu komisyon incelemesinin ardından gündemimizde görüşeceğiz ve Göktaş mahallemizin Eğirdir’den ayrılarak köy tüzel kişiliğine dönüştürülmesi konusunda gerekli kararı alacağız. Göktaş halkı demokratik hakkını sandığa yansıtarak gerekli kararını vermiştir” diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’ın açıklamalarının ardından gündem maddesi Plan Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler komisyonlarına sevk edildi. İlgili komisyonlara havale edilen gündem maddesi önümüzdeki günlerde görüşülerek Göktaş Eğridir’in Mahallesi olmaktan çıkarak köy tüzel kişiliğine dönüşecek.  

 

 

Bu haber 501 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...