Sezonun son asfaltı bugün dökülecek

27 Aralık 2012 19:04

Isparta Belediyesi’nin başlatmış olduğu kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmaları sezon sonuna geldi. 2012 yılında başlatılan 80 km kaplama çalışması bugün dökülecek asfalt ile tamamlanmış olacak. İstanbul yolunda sürülen son çalışma otogar kavşağı ile toptancılar kavşağı arasında yapılacak olan asfalt kaplama ile sona erecek. Belediye bugünden itibaren de önümüzdeki sezon başlatacağı 250 km asfalt kaplama çalışmaları için hazırlık çalışmalarına başlayacak. Gerek araç gereç gerekse tüketilecek malzeme noktasında depolama çalışmalarını sürdürecek. 

Bellona kavşağından otogar kavşağında bulunan alanda trafik zabıta ekipleri de yol boyama çalışmalarını sürdürürken, otogar kavşağından toptancılar sitesi kavşağına kadar olan kısımda ise dün stabilize malzemenin serimi gerçekleştirildi. Sıkıştırma işleminden sonra bugün mesai saati başlaması ile birlikte kalıcı asfalt kaplama çalışmalarına başlanacak. Yoldaki asfalt kaplama çalışmaları tamamlanıncaya kadar çalışmalar sürecek.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Asfalt kaplama çalışmaları nedeni ile çalışma yapılan caddelerde geçici bir sıkıntı çekildiğini bu sıkıntının en aza indirilmesi için ekiplerin gece gündüz demeden, hatta hafta sonu tatillerini de mesai varmış gibi çalıştıklarını ifade ederek, “bu sıkıntıyı en aza indirmek için ellimizden gelen gayreti gösterdik. Yinede yapılan bu çalışmalar neticesinde halkımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıklardan dolayı özür dileriz. Ancak bu geçici rahatsızlık sonrası uzun yıllar verecek bir hizmetin eseri haline gelecektir. Personelime sizlerin aracılığı ile teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten insanüstü bir gayretle görevlerini ifa etmişlerdir. Rahatsızlığın en aza indirilmesi için gecelerini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Hatta bu geceler yetmemiş tatillerinden de feragat ederek cumartesi ve Pazar günleri de çalışmalarımız aralıksız sürmüştür. Sezon başında hedeflemiş olduğumuz 80 km kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmalarımız bugün otogar kavşağı ile toptancılar sitesi arasına dökeceğimiz kalıcı asfalt ile tamamlamış bulunuyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl 250 km asfalt. İşte bu hedefimize ulaşmak için bugünden itibaren alt yapı çalışmalarımıza başlayacağız. Gerek araç gereç alımları gerekse asfalt kaplamada kullanılacak malzemelerin üretimi ve depolanması çalışmalarını kış sezonunda devam edeceğiz. Tabiri yerinde ise bitti dediğimiz yerde yeniden başlamış olacağız. Kış mevsiminde gerekli malzemelerin temini ve depolama çalışmalarını yaparak önümüzdeki asfalt kaplama sezonunu başlatmış olacağız” dedi.

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...