Kentsel dönüşüme Özel kredi

6 Mart 2017 16:42

Konutunu veya iş yerini kendi imkanları ile yapmak isteyenlere açılan kredinin yüzde 25'i peşin, geri kalanı ise inşaatın ilerleme oranı dikkate alınarak 3 eşit taksitte verilecek.

Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan ve Resmi Gazetede yayımlanan "Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği"ne göre, hak sahiplerinden, konut ve iş yerini kendi imkanlarıyla yapmak veya edinmek isteyenlere bakanlıkça özel hesaptan kredi verilebilecek.

Konutunu veya iş yerini kendi imkanları ile yapmak isteyenlere açılan kredinin yüzde 25'i peşin, geri kalanı ise inşaatın ilerleme oranı dikkate alınarak 3 eşit taksitte hak sahibinin hesabına aktarılacak.

Öte yandan Öte yandan 2013 yılında yasalaştıktan sonra Türkiye’nin dört bir yanında uygulanan kentsel dönüşüm, Isparta’da da gerçekleştiriliyor. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün verilerine göre Isparta’da toplam bin 364 konut ve dükkan kentsel dönüşümden yararlandı. Ayrıca Isparta’da kentsel dönüşüm kapsamında 2013 yılından itibaren 814 kişiye kira yardımı yapılırken, hak sahiplerine de toplam kira bedeli olarak 5 milyon 488 bin 693 lira ödeme yapıldı.

 

Bu haber 546 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...