Ulu Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişini kutluyoruz

6 Mart 2017 16:29

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 87’nci yıldönümü, 6 Mart Pazartesi günü tören ve etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında bugün saat 10:00’da Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Melek Lisesi önünden Ata’ya Saygı Yürüyüşü yapılacak.

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya teşriflerinin 87’nci yıl dönümü tören ve etkinlikleri kapsamında ilk olarak Ata’ya Saygı Yürüyüşü yapılacak. Daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak.

Kutlama programı şöyle:

6 Mart 2017 Pazartesi Saat: 10:00

ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Ata’ya saygı yürüyüşüne katılacak mülki, askeri, adli erkân, üniversite mensupları, siyasi parti, oda, birlik, dernek, vakıf temsilcileri, halk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile diğer meslek grupları ve öğrenci grupları Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Melek Lisesi önünde yerlerini almış olacaklar.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ: (Saat 10:15)

1.Yürüyüş kortejinin gelerek yerlerini almasından sonra;

a) Valilik,

b) Türk Silahlı Kuvvetleri,

c) Belediye Başkanlığınca

Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacak.

2. Çelenk sunmayı müteakiben Atatürk Anıtı önündeki meşale yakılacak, verilecek işaretle bir dakikalık saygı duruşuna geçilecek ve devamında İstiklal Marşı söylenecek.

3. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapılacak.

4. Ödül Töreni (Koşuda 1. Olan yarışmacılara ödülleri takdim edilecek)

DİĞER ETKİNLİKLER:

1. 06 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14:30’da Kaymakkapı Meydanında Isparta Belediyesince organize edilen Mehteran gösterisi sunulacak.

2. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 01 – 06 Mart 2017 tarihleri arasında Atatürk ile ilgili Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde kitap sergisi düzenlenecek.

3. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Isparta Belediye Başkanlığı tarafından 5 Mart 2017 Pazar günü saat 14:00’te Atatürk Stadyumunda ‘6 Mart Atatürk Gençlik Koşusu’ düzenlenecek. 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...