Sedat TÜMKAYA Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu

2 Mart 2017 17:14

Parabadminton’da Isparta’nın Milli gururu Sedat TÜMKAYA, şampiyonluğu kimseyi kaptırmıyor. Milli Sporcumuz Sedat Tümkaya Alanya’da Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası’nda üst üste 5. kez Türkiye Şampiyonu oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyetinde yer alan Türkiye Badminton şampiyonası 26-28 Şubat 2017 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Şampiyona’ da 18 ilden 62 sporcu mücadele etti. 4 kortta birbirinden heyecanlı 140 müsabaka gerçekleştirildi. 9 kategoride (SL 3 erkek, SL 4 erkek, çiftler, miksler, S5 -6 kadın, S4-5 erkek, S4-5 kadın, WHI kadınlar, WH erkekler) düzenlenen şampiyonada Isparta’nın Milli Sporcuları Sedat Tümkaya ve Muammer Çankaya mücadele etti.

ÜST ÜSTE 5. KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Ulusal ve Uluslararası elde ettiği derecelerle Dünya beşinciliğinde yerini koruyan Isparta’nın Parabadminton'daki milli gururu Sedat Tümkaya, Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası SL 4 tek erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu.

Diğer Milli Sporcumuz Muammer Çankaya ise SL3 kategorisinde Türkiye 3.sü oldu. Çift erkekler kategorisinde mücadeleye çıkan Sporcularımız Sedat Tümkaya ve Muammer Çankaya çifti Türkiye ikinciliğini elde etti.

Şampiyonada Isparta iller sıralamasında ise Türkiye 3’ncülüğü elde eldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası’nda Isparta için elde edilen tarihi başarı hem sporcuları hem de antrenörlerini kutladı.

 

Bu haber 1073 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...