Ş. Karaağaç İmam-Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı

26 Aralık 2012 19:38

Hayırsever Süleyman Akyol tarafından memleketi Şarkîkaraağaç İlçesine ‘Süleyman Akyol İmam-Hatip Ortaokulu’ yaptırılıyor.

12 derslikli okulun temeline ilk harç Süleyman Akyol ve ailesi başta olmak üzere; Vali Vekili Niyazi Can, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Leblebiciler, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen törenle atıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan temel atma töreninde ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Hayırsever Süleyman Akyol, uzun yıllar önce maddi sıkıntılar nedeniyle Ankara’ya yerleştiğini belirterek, en büyük hayalini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Akyol konuşmasında; “1938 yılında Ankara’ya tezgahtar olarak gittim. Bu geçen 73 sene içerisinde memleketimizden kopmadık, baba evimiz, bahçemiz ve bağımız yerinde duruyor. Hamdolsun her sene 15-20 günde olsa bütün aile bireyleriyle birlikte buraya gelerek memleket hasretini gideriyoruz.

Okul yaptırarak memleketime hizmet etmek en büyük hayallerimden biriydi, Allah izin verdi, yetkililer yol gösterdi ve bugün bu hayalimizi gerçekleştirdik” dedi.

  Belediye Başkanı Şafak Ufacık’ın kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise imkanı olan iş adamlarına doğdukları toprakları unutmamaları tavsiyesinde bulundu.

Milletvekili Bilgiç; “Her zaman bir Ispartalı olarak başka illere gıptayla bakmışımdır. O illerin vatandaşlarının kendi illerine nasıl sahip çıktıklarını görmüşümdür. Her şeyi devletten beklemeden sosyal projelerin içerisinde nasıl yer aldıklarını hep beğeniyle izlemişimdir.

 Ben buradan bu okul temelini örnek bir davranış olarak kabul ediyorum ve imkanı olan vatandaşlarımıza da emsal teşkil etmesini temenni ediyorum. Ben buradan hemşerilerime, kardeşlerime bir çağrıda bulunmak istiyorum; gerçekten her şeyi devletten bekleyerek bir noktaya gitmek mümkün değil. Devlet olarak elimizden geldiğince genel bütçeden büyük ölçüde pay alarak Isparta’mıza hizmet etme noktasında ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Ama her şeyi merkezi idareden bekleyerek gerçekleştirmek mümkün olmayabiliyor, mutlak surette bu toprağın kendi evlatlarının da doğdukları yerlere sahip çıkması gerekiyor. Bunun örneğini Süleyman Akyol amcamızın sayesinde hep beraber yaşıyoruz.

İlimizde 58 bin lisans ve ön lisans öğrencimiz öğrenim görmekte, 4 binin üzerinde yüksek lisans gören öğrencimizle beraber 62 binin üzerinde öğrenciyi Isparta olarak kucaklıyoruz. Bunların sadece 4800’ü kredi yurtlar kurumunda barınmakta, 2012 programına 1000 merkez, 400 Keçiborlu ve 400 uluborlu olmak üzere 1800 tane daha ilave ettirdik. Bunların dışındaki öğrencilerimizin bir kısmı özel yurtlarda ve maalesef büyük bir bölümü de evlerde barınmak zorunda kalmaktadırlar. Bu manzara Isparta’ya yakışmıyor. İmkanı olan hemşerilerim bu alanlarda yatırım yapabilirler ve bunu aynı zamanda ticari bir faaliyet olarak da düşünebilirler. Ben bu doğrultuda buradan hemşerilerime bütün denetimleri ilgili birimler tarafından yapılan yurtlar yapmalarını istirham ediyorum” dedi.

 Eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu belirten Vali Vakili Niyazi Can, okul yaptırmaya karar veren Akyol ailesine teşekkürlerini ileterek böyle bir yatırımın önemine değindi.

Vali Vekili Can; “Hepinizin bildiği gibi insanlar bir yılı düşünüyorsa tarla ekmeli, on yılı düşünüyorsa ağaç dikmeli, yüz yılları düşünüyorsa mutlaka eğitime önem vermeli.

Milli eğitimin temel amacı; çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı, çağdaş, yorumlayabilen ve düşünebilen şekilde yetişmelerini sağlamaktır. Bütün hedefimiz bu amaç doğrultusunda iyi nesiller yetiştirmektir. İşte bu da bu okullar sayesinde olacaktır. Bu hedef doğrultusunda benimde bir katkım olsun diyen Akyol ailesine şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Konuşmalardan sonra yapılan dua ile birlikte okulun temeline ilk harç hep birlikte atıldı. 12 derslikli okul 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilecek.

 

Bu haber 1149 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...