TED Isparta Koleji’nde kariyer söyleşisi

28 Şubat 2017 14:49

TED Koleji öğrencilerini meslek seçimlerinde bilinçli yönlendirmek amacıyla her ay PDR Bölümü tarafından organize edilen Kariyer Söyleşisi Etkinliğinin bu ayki konuğu uçak maketi üreticisi mühendis Nazmi Gülal idi.

Lise yıllarında makine mühendisi olmayı hedefleyen Nazmi Gülal, bu hedefini kıl payı kaçırarak üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliğinde tamamladığını, üniversite yıllarında süt ürünleri, peynir yapımı konusunda çalışmalar yaptığını, gıda mühendisi olarak Şarkikaraağaçta üretilen sütlerin PH dengesini istenilen standartlarla getirmek için köylülerle birebir iletişime geçtiklerini, bugün Türkiye’nin en tanınan markaların süt alımı konusunda Isparta’yı tercih ettiğini dile getirdi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra maket uçak koleksiyonu olan Erdal Gündüz’le ortak olarak uçak maketi üretimine başladıklarını anlatan Nazmi Gülal, bugün Türkiye’nin ilk ve tek uçak maketi üreticisi olduklarını, THY başta olmak üzere Lufthansa gibi uluslararası birçok uçak firmasına maket uçak satışı yaptıklarını belirtti.

Nazmi Gülal, bugün gelinen noktaya ulaşmak için merak, azim, kendine güven ve ekip çalışması gibi değerlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

8.sınıf ve lise öğrencileri Nazmi Gülal’ın kariyer hikayesini ilgiyle dinlediler.

Bu haber 522 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...