İl Özel İdaresi Emniyet Müdürlüğüne araç alıyor

26 Aralık 2012 19:31

İl Genel Meclisi, geçtiğimiz günlerde Mecliste yaptığı sunumda 2 adet araç talebinde bulunan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un talebini ağırlama giderlerindeki 70 bin TL’lik fazla ödeneği ilgili tertibe aktararak yerine getiriyor.

İl Genel Meclisi, 2012 yılı ödenek tertiplerindeki kullanılmayan paraların 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle geri gönderilecek olmasından dolayı artan ödeneği Emniyet Müdürlüğü’nün bir eksikliğini gidermek adına olağanüstü toplanarak gerekli kararı aldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun başkanlığında  saat  09.00’da başlayan toplantıda gündemde yer alan tek madde olan; İlimiz Özel İdaresi 2012 yılı bütçesinin temsil, tören, ağırlama tertiplerinde yapılan tasarruflar sonucunda kalan ödenekten Emniyet hizmetlerinde  kullanılmak üzere 2 adet araç alınması planlanmış olup, bu nedenle 5393 Sayılı Belediye Kanununun 85/b, 237 sayılı Taşıt Kanununun 1. Maddesi (a) fıkrası ve 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun6, 10 ve 43. Maddeleri gereğince bütçenin temsil,ağırlama, tören, fuar ve organizasyon giderleri tertibinden 70 bin TL ödeneğin tenzil edilerek bütçede açılacak Kara taşıtları alımları tertibine aktarılmasına dair İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin (Mali Hizmetler Müdürlüğünün) Valilik makamınca havaleli 20.12.2012 tarih ve 1127 sayılı teklifinin görüşülerek karara bağlanması’ konulu ele alınarak görüşüldü.

Bu doğrultuda söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Osman  Zabun; “Bilindiği gibi İl Emniyet Müdürümüz sayın Mehmet Or,  geçtiğimiz günlerde burada bizlere yaptığı sunumda özellikle geçe kontrollerinde kritik noktalarda sıkıntılar olduğunu ve bu noktalara da ekip görevlendirmesi yapmak istediğini ancak araç konusunda sıkıntı çektiğini belirterek, 2 adet araç alımı konusunda bizlerden istekte bulunmuştu. Sayın Valimizin de onayıyla ağırlama tertibinde artan 70 bin TL’yi Kara taşıtları alım tertibine aktararak Emniyet Müdürlüğümüzün bu isteğini yerine getirmenin yerinde bir karar olacağını düşündük. Bugün bunu karara bağlayacağız” dedi.

Söz konusu gündem maddesi İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. Sözkonusu Komisyonun çalışması için toplantıya 10 dakika ara verildi ve aradan sonra Komisyon çalışmasını tamamlayarak hazırladığı raporu meclise sundu. Komisyon raporunda söz konusu gündem maddesini yani artan 70 bin TL’lik ödeneğin Emniyet Müdürlüğüne 2 adet araç alımında kullanılmasını uygun gördüğünü bildirdi. Komisyonun raporu meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Böylece, İl Genel Meclisi 2012 yılı toplantılarını tamamlamış oldu. Meclisin 2013 yılının ilk toplantısı 7 Ocak 2013 tarihinde yapılacak.

 

 

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...