Yılbaşı Hindileri pazara indi

25 Aralık 2012 18:58

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez menüsü olarak bilinen Hindiler dünkü Salı Pazarında satılmaya başladı. 

31 Aralık Pazartesi gecesi 2012 yılına veda edip, 2013 yılına ‘merhaba’ diyeceğiz. Yılbaşı gecesi için çeşitli mekanlarda eğlence programları düzenlenirken, yılbaşı sofralarının vazgeçilmez menüsü olarak adlandırılan Hindi satışlarına da başlandı.

 Özdemir Kasap Hasan Yılmaz, normal günlerde Hindiye rağbet olmadığını ve bu nedenle sadece yeni yıl için satış yaptıklarını söyledi.

Hindinin kilosunun da 12 TL dolayında olduğunu açıklayan Yılmaz; “Yeni yılı Pazartesi günü kutlayacağız. Yeni yıl menüsü olarak adlandırılan hindi satışlarımız başladı. Vatandaşlar son günlerde Hindiyi soruyorlardı ve biz de getirttik. Normal günlerde Hindiye pek rağbet olmuyor. Sadece yılbaşı için Hindi alan oluyor. Bu nedenle biz de bu güne özel olarak satış yapıyoruz. Kilosunu 12 TL’den satıyoruz. Satışlarımız bugün başlamasına rağmen vatandaşlardan bir hayli rağbet var” dedi.

Her hafta kurulan Halk Pazarı ile birlikte kurulan ve Küçükbaş Hayvanların satıldığı Pazarda da Hindiler canlı olarak satılmaya başladı. Önceki gün kurulan pazarda canlı Hindiler 90 ila 140 TL arasında satışa sunuldu. Hindi Satıcısı Ahmet Zafer Başoğlu Hindi’nin zor beslenen ve maliyeti yüksek olan bir hayvan olduğunu belirterek, vatandaşların buna rağmen fiyatları yüksek bulduğundan yakındı.

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...